Банерите в ежедневието ни

Освен сайтове, които могат да са и по-малки и по-големи, по-сложни или по-семпли, ежедневно не малка част от времето на нашите дизайнери е заето с изработката на банери.

За да се изработи един банер са необходими няколко основни неща:
– да се знае неговият размер – различните онлайн медии имат различни банерни позиции с различни размери, ако знаем къде ще е нашия банер ще знаем и неговия размер;
– да се знаят другите файлови изисквания към банера – най-вече неговия размер като файлова тежест, макар да съществуват стандарти не всички медии се движат по тях;
– следва да се знае какво ще промотира банера, на кого,
– да имаме изходни картинки и текст, лого и послание.

Обикновено изработката на банер отнема от няколко часа до няколко дена, в зависимост от изискванията към банера. Банерите биха могли да са статични (gif), анимирани (flash), да са динамични и теглят информация от сайт или да са интерактивни, а също така да са видео стрийминг банери или мултимедийни. При всички случаи преди да се започне работа по банера следва да се знае какъв именно банер се работи и да има налична информацията за банера, посочена по-горе.

Ако ви трябват банери – знаете къде да ни намерите 🙂

3 Thoughts to “Банерите в ежедневието ни”

  1. Аз си мислех, че банерите са нещо отвратително и трябва да бъдат забранени, а вие ги правите хахаха. Представете си изчистени сайтове без реклама и примерно секция “реклами и приярели” Може би тека един сайт би бил по-приятен и тези, които го посещават, ако имат нужда от акъл какво да си къпят и къде да си намерят желана услуга ще кликнат на банера или… това, което правят повечето хора, които търсят нещо и са решили да го открият в интернет е да се консултират с любимата си търсачка.

  2. Здравейте г-н Борисов,

    Благодарим за коментара!

    Наистина, прав сте, че банерите са досадни. Същото като рекламата по телевизията. За жалост обаче, светът е така устроен за момента, че това е начинът за комуникиране на повечето нови продукти, промоции и т.н., а от друга страна и начинът, по който онлайн медиите се изхранват.
    В същото време банерите не са само за медиите, често ги виждаме и на корпоративните сайтове – те са анимирани, атрактивни и това е начинът да се привлече вниманието на хората.

  3. […] Писахме още за банерите в ежедневието ни тук […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.