Българската дигитална индустрия на картата на Балканите – къде сме ние?

Като лидери в областта на дигиталния маркетинг държим да знаем какво се случва в България и къде сме ние спрямо останалите страни от региона. Поглед върху това дава най-вече активното участие на Жюстин Томс в различни международни конференции и семинари. Поредното подобно е именно поводът за тази публикация – провелото се първо дигитално събитие за Македония в края на миналата седмица събитие – All Web, на което Жюстин представи работата на IAB България и състоянието на родния дигитален пазар.

Къде е България на тази карта? Истината е, че спрямо останалите държави в региона, а именно Македония, Сърбия, дори Румъния ние се движим много добре и сме лидери. Македонският онлайн пазар все още е едва под 1% от общите разходи за реклама, за Сърбия тази цифра е около 5, за Румъния около 11, а експертните прогнози за България за 2012-та са, че ще достигнем 13-14%. Средното за Европа е 25%, като за CEE лидер е Полша с цели 22%. Това означава, че 1 от всеки 5 евро, похарчени за реклама, са дадени именно за Интернет.

За подробности по темата всички заинтересовани са поканени на чаша кафе в нашия офис на среща, на която в подробности можем да разкажем още много детайли за родния и международен онлайн пазар. Оставаме на разположение!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.