Вирусно покрай Свети Валентин

valentin day1Какво се случва с фийда ни покрай 14 февруари, кое се харесва на нас и на потребителите и кое ни приканва към unlike? Какво не бива да прави бизнеса в социалните мрежи в този ден и как по деликатен начин да покажете какво за вас е любовта и да го обвържете със своята марка.

За хората, сърчицата, виното и социалните медии…за вирусния маркетинг! 🙂

Не превръщайте бизнес профилите си в розово пространство изпълнено със сърчица, котенца, розички и т.н. Не нахалствайте с бутилка вино в 7 ч. сутринта по фийда на вашите фенове (не искате да ги превръщате в алкохолици, нали? 🙂 )

Опитайте се да разберете емоцията в този ден и да я приложите по най-естествен и ненатрапчив  начин и същевременно обвързан с концепцията на вашия бизнес, продукт, услуга или просто покажете на вашите фенове какво за вас е любовта.

Избягвайте пресилените сладки, комерс неща. Бъдете себе си и покажете какво за вас е любовта по стилен, носещ заряд и оригинален начин.

Безспорно сладкото котенце или пухкаво кученце с розичка и декорирано с 100000 сърчица ще се хареса и споделя, но това не е във ваш плюс и не е вашия таргет…По скоро ще се отрази негативно на лоялните фенове, които имате. Не го правете!

От всички емоции, които потребителите желаят да видят във вашето съдържание:
изнена, радост, печал, страх, гняв, добро, любов…

Опитайте с изненадата, доброто и мъничко любов в този ден 🙂 Не ги заливайте с продукти, брошури и ненужна информация.
Може дори да е само един въпрос към вашите фенове, без снимка, без кич. Повлияни от емоцията ще се активират – коментари ще има. Опитайте! 🙂

Задайте им въпрос какво за тях е любовта и подарете на най-оригиналните бутилка вино.
Зарадвайте ги! Накарайте ги да се чувстват специални в този ден.

Разбира се, това е какво трябва/не трябва да се прави в този ден. Ако сте заложили в плана си изненади, промоции и игри за самия Свети Валентин, то планирайте кампанията си поне месец преди 14 февруари с едно добре направено ФБ приложение за целта – тематично.
И в заключение: Оповавайте се на трупания опит до момента, вие най-добре познавате феновете си, предложите им това, което ще се хареса.

А ние оставаме на линия за още въпроси и съвети. Ако планиратае ФБ приложения за други празници – ние сме насреща да направим най-доброто!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.