Денят на Дрейтън Бърд в България – ключова дума “Въображение”

Дрейтън Бърд е сред 50-те най влиятелни личности в историята на маркетинга. Той отдели един ден за среща с българските маркетинг специалисти. Както е при всяко гостуване на чуждестранна знаменитост от света на бизнеса, очакванията са твърде високи. Визитата на Дрейтън Бърд не прави изключение.

Над 150 души с интерес към темата Директен маркетинг се събраха на лекцията в София. Имаше участници от цялата страна, което всъщност бе най-ценното (networking). ABC Design & Communication бе сред партньорите на събитието (изработихме уеб сайт за семинара).

byrd1

Самият лектор е човек от който можеш да научиш наистина много. Като чуеш и кои са клиентите му (спестяваме дългия списък, за да не правим реклама) става ясно, че семинарът е сред топ събитията у нас. Въпреки, че смята телефонът за най-мощната медиа, успя да ни вдъхнови за няколко неща.

Той подробно разказа за предимствата на директния маркетинг, каналите за контакт, специфичните продукти за които той работи и не работи. Въображение бе думата, която натрапчиво искаше да вкара в главите на присъстващите. За маркетинга е нужно много въображение, неведнъж отбелязваше Бърд.

Отдели доста време да повтаря и потретрва колко е важно да се поддържа актуална база данни с клиентите. Другото, което настоятелно подсещаше присъстващите е да тестват всеки комуникационен инструмент, преди да го изпозлват.

На тема реклама, Бърд обясни колко е важно да познаваме съдържанието на медиата в която рекламираме. А най-продаващата комуникационна комбинация е директен + онлайн маркетинг.

bird2

и едно от най-важните заключения, които касаят пряко нашата работа на фирма, която се занимава с мейл маркетинг. Резултатите (във вид на продажби) след имейл маркетинг кампания се появяват средно след четири месеца. Това за най-нетърпеливите 🙂

Очаквайте още интересни семинари, на които ще Ви поканим и за които ще Ви разкажем.

One Thought to “Денят на Дрейтън Бърд в България – ключова дума “Въображение””

  1. […] впечатленията на Денис от семинара – тук […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.