Джейсън Скот и филмът му „BBS: The Documentary“ в София

На 13.04 от 17:30 до 19:30 в Културен център G8 ще имаме честта да ви срещнем с Джейсън Скот. Ние от ABC Design and Communication съдействаме на Bulgaria Web Summit в организирането на събитието, на което ще се прожектира неговият филм „BBS: The Documentary“. След прожекцията ще има дискусия с него за филма, за сайта archive.org и за други негови проекти.

Ако някога сте се питали какво се случва с безкрайното количество информация в интернет, Джейсън Скот е един от хората, които могат да ви разкажат много за това. Той се занимава със събирането и архивирането на документи, страници и сайтове в интернет.

За тази цел първоначално е създал сайта textfiles.com., където архивира онлайн документи (в текстов вариант). През 2009 г. Джейсън разширява дейността си на архивист като основава сдружението “Archive Team”, което има за цел архивирането и запазването на сайтове, които вече не са активни. Водил е и многобройни лекции по различни семинари на тема компютри и технологии.

Джейсън Скот е освен архивист в областта на технологиите също така и режисьор. Той е създател на документалния филм „BBS: The Documentary“(2005 г.) и на документалния филм за интерактивна фикция „Get Lamp” (2010 г.).

Определено срещата с този човек би била повече от интересна, а разговорът вълнуващ. За повече информация следете събитието във Фейсбук.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.