Дигиталната трансформация вече е тук

Близо 800 души избраха да прегърнат дигиталната трансформация по време на тазгодишното издание на Dentsu Digital Camp в София.

14 лектори от 2 континента от 7 различни страни представиха на публиката своята визия за успеха в дигиталната икономика, възможностите за използване на данните и технологиите за създаване на истинско потребителско изживяване, стойността на качественото съдържание и базирания на реални хора маркетинг.

Ето и част от основните послания на събитието:

Мария Грашнова, Dentsu Aegis Network Bulgaria & Balkans

Трябва да сме навсякъде и по всяко време с готово послание към потребителя, където и да се намира той. Връзката между медията, агенцията и клиента трябва да е повсеместна.

Тия Кастаньо, Vizeum Global

Вземете си почивка, направете разходка сред природата, близо до водата. Напълнете своя кладенец за да получите вдъхновение и идеи, когато имате нужда от тях. Посетете музей, разходете се в парк, прекъснете за малко работа. Творчеството идва преди технологията. Какво значи да отприщим креативността в дигиталния свят? Най-добрия съвет, който бих ви дала е – изключете се за малко от него.

Дан Хейгън, iProspect

В дигиталната икономика доверието не е проблем, а предпоставка. За да предизвикате доверие, трябва да сте надеждни, смислени спрямо обстановката и винаги на място. В дигиталната икономика няма празно място между тези три неща. Живеем в епохата на съмнението. Трудно е да изградим доверие. И когато градим това доверие – го правим с цел. Автентичността е изключително важна. Изберете това, което смятате, че е важно за вашия бранд и вашите клиенти и изпълнете обещанието си. Не блестете – просто го доставете.

Рустам Зиганшин, Facebook

Масовото преминаване към видео е факт. Хората го консумират в движение по всяко време. И медиите и агенции трябва да възприемат това ясно и да го използват по най-добрия начин за да ангажират аудиторията си. Комуникацията на брандове днес означава – оптимизиране на обхвата, медийно внимание и поставяне на мобилната стратегия с приоритет.

Габриел Матвиежик, Facebook

Нуждаем се от два основни елемента – култура и процес. Всяка една организация трябва да приеме и да тества своята култура и да ангажира мениджмънта си в този процес. Подходът, базиран на данните, е втория важен стълб – всяко едно решение трябва да бъде управлявано от данните. И накрая, но не на последно място, всяка организация се нуждае от талантливи хора, за да може да направи това. Реално това е най-важния KPI, по-който да измерите своя успех.

Даниел Урмински, blue-infinity

На всички ни е ясно, че клиентите се променят и го правят все по-бързо и по-бързо. Но променяме ли се ние като компании? В епохата на промяната ние всъщност усложняваме. Започнахме с цената като ключов фактор за разликата по между ни. Тогава ставаше въпрос за продукти. Но те вече се превръщат просто в стока, а истинската промяна се превръща във въпрос на преживяването, което предоставяме на потребителя с нея.

Александу Урсу, Salesforce

Живеем във време на маркетингова революция. Разполагаме с хиляди устройства и многобройни канали и вие трябва да намерите начин как са останете свързани с хората през всеки един от тях. Умният маркетинг подход помага за изграждането на взаимоотношения. Опознайте потребителите си и персонализирайте. 3/4 от клиентите очакват компаниите да им предоставят едно и също качество на преживяването през целия път, през който ги превеждат до целта.

Мат Потър, John Brown Media

Съдържанието не е синоним на „нещо“. Съдържанието е нещо, което ще запали огън в сърцето на някого или ще промени мнението ви. Това е комуникация, която работи по начин, далеч от полезността. Това е комуникация, която добавя стойност, а не просто начин да съобщите на хората за вашия продукт. Всеки може да напише 800 думи – това, в което трябва да се уверите е, че точно те са правилните. Съдържанието е всичко. А правилното съдържание кара нещата да се случват.

Благодарим за възможността да сме част от това вдъхновяващо събитие!

2 Thoughts to “Дигиталната трансформация вече е тук”

  1. Страхотни цитати, и точно на място
    В България обаче сякаш дигиталния бизнес не е израстнал до нивото в световен мащаб – тук се забелязва неглижиране на един от най-силните маркетингови канали – видео маркетинг в YouTube и Facebook. Това е един от малкото примери.

  2. Слави Савов

    Интересна статия и полезен блог, като цяло! Благодаря ви!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.