Добре дошъл в екипа!

IMG_0319

ABC Design & Communication посрещна новото си попълнение в лицето на Мартин Катеров. Той е на двумесечен стаж във фирмата и се радва на топло посрещане от екипа. Ето какво сподели той за себе си:

Какво те мотивира да кандидатстваш за стаж в АBC?

Първата причина, която ме мотивира е, че от университета ми в Германия имат изискване за задължителен стаж. Следвам Комуникационни Науки и ABC Design & Communication отговарят на изискванията за стажа ми – естеството на работа в агенцията се припокрива с учебния материал.

По-конкретно избрах точно ABC, защото приятелка на майка ми е работила във фирмата и ми я препоръча. Разбира се, веднага проверих агенцията онлайн. Първото нещо, което ми направи добро впечатление, беше добре подреденият и структуриран сайт. Открих конкретни теми, които намирам за интересни в следването си и с които фирмата съответно се занимава и фактът, че уеб агенцията е с 20 годишен опит, наклониха везните към решението да подам СВ-то си. 

 Какви са твоите очаквания за работата ти тук?

За първи път в живота си ще работя „като възрастен“ – на цял работен ден, така че едно от нещата, които очаквам, е да придобия опит за това какво изобщо означава работно ежедневие. Също така за първи път ще работя нещо по специалността си. До сега съм работил като аниматор на детски рождени дни, а в момента в Германия работя към кетъринг фирма успоредно със следването. Вълнувам се да се докосна за първи път до работа, която е директно свързана с темите, които изучавам последните 2-3 години.

Как мина първият ти ден при нас?

Първият ми ден тук беше едновременно много объркващ и много интересен. Още от началото всички ме посрещнаха топло и с усмивки. Бързо се почувствах част от екипа. Малко след обиколката на офиса ми дадоха около четири задачи, някои от които за тази седмица, други за напред. От тук дойде и объркването, защото не знаех от къде да започна. Отне ми време да се науча, че трябва да следя имейла си постоянно, защото там се крият съветите за това как да постигнеш задачите си. Дойде време за обяд и всички седнахме заедно на една маса по средата на офиса за да ядем. Това определено създава още по приятелска работна атмосфера и сплотява екипа. След обяд се осмелих да задам въпросите свързани с неяснотите по проектите ми. Получих много подробна и полезна обратна връзка от колегите си, които отделиха от своето работно време за да ми помогнат. Това ми помогна значително и започнах да структурирам работата си и да я върша по-правилно, след като знаех какво точно трябва да направя. На края на работния ден се прибрах с идеи за това как да работя по-ефективно на следващия ден. Може задачите да ми се сториха много на брой и объркващи в началото, но се радвам, че имам предизвикателства, от които тепърва ще се уча.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.