До колко термините Управление и Интернет се препокриват?

internetМного хора свързват „Интернет“ със свобода. Това е вярно, защото Мрежата дава неимоверни възможности и е мястото, в което нещата са много по-измерими и конкретно могат да бъдат проследени.

В същото време „управлението“ като цяло на брендове и репутация се измъква и в съвременния свят изцяло преминава в ръцете на потребителите. В този смисъл говорим повече за „следене“, отколкото за „управление“ в буквалния смисъл на думата.

Възможно и задължително е корпоративният имидж на една фирма да бъде управляван чрез Интернет. Постепенно във времето повечето от стандартните, класически канали започват да имат второстепенна роля.

Изключително важна е ролята на онлайн специалиста при изграждане на имиджа на компанията, за която работи. Нека кажем, че особено при големите компании да се разчита само на един специалист е пагубно и непосилно. Екип от хора с различни умения, познания и роли в организацията е най-доброто решение за правилното следене и управление на бренда и неговото комуникиране и битуване онлайн.

Правилата, които трябва да следва един онлайн специалист за налагането на успешен корпоративен имидж се менят непрекъснато, но като цяло те са:

  • позитивност
  • постоянство
  • консистентна комуникация
  • своевременна реакция

 

Ако имате нужда от ценни съвети за управлението на корпоративния имидж в Интернет, ние сме на среща! 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.