Желание за видимост на съдържание от феновете на вашата страница

facebook-245454_640Както знаем не е важно колко фенове има на страницата ви във ФБ, а дали те харесват вашето съдържание и го очакват. Голям процент от потребителите лайкват дадена страница и след първи пост, който видят и не харесат скриват новините от нея, без да ънлайкват самата страница. Не търсите това, нали?
Феновете трябва да се ангажират и да си взаимодействат с марката, а не само да дадат своя лайк на самата страница.

Какво е необходимо, за да накарате феновете си да очакват вашето съдържание?

Съсредоточете се върху качеството, а не върху количеството на лайкове и фенове
Много от фирмите, които създават фен страници в началото желаят да получат много лайкове, някои от тях прибягват дори и до купуване на такива или до много игри със съблазнителни награди. Хубаво е да има игри, но всичко трябва да е в рамки. Само по себе си фокусирането върху лайкове е лоша идея поради ред причини. Не забравяйте защо сте направили страница и какво искате да покажете с нея – продукта/услугата! Ако предлагате торти и направите игра подарете торти от вашата марка, а не скъп телефон, който не е лице на вашата марка. Самата награда може да не изглежда толкова вълнуваща като скъпия телефон, но в крайна сметка е по-ценна за вашите клиенти и вас.

Придържайте се към темата, но и разнообразявайте
Разбира се постоянното показване на вашия продукт без комбинация с нещо ново, полезно и интересно за читатели ви ще отекчи голям брой от тях. Опитайте да разнообразите чрез интересна информация за тенденциите във вашия сектор, най-добри практики от дейността ви и полезна ифнормация, която ще се споделя от мнозинството. Около 10 % от съдържанието оставете за промоционално съдържание, специални оферти и събития.

Постове съобразени във времеви интервали
Последното нещо, което искате да направите е да отегчите феновете си с излишна информация. Експериментирайте! Кое време е най-подходящо, за да представите съдържанието си пред вашите фенове. В Insights – Публикации можете да видите в кои дни и времеви интервали вашите фенове са активни. Възползвайте се от това и експериментирайте!

Последната дума е думата на фирмата и продукта
Задайте на себе си и на вашите заинтересовани страни въпросите:
Какво предлага вашата фирма? Кога и защо е стартирала своята дейност? Защо хората посещават вашия сайт? Кои са вашите клиенти? Какво искате да им предложите? Задавайте си често въпроси, за да знаете какво да отговорите на себе си и вашите клиенти. Ангажираността зависи от самите вас и съдържанието, което предлагате.

И като заключение отново да втълпим тази дума Експеримент! 🙂 Експериментирайте често и още от самото начало на създаване на фен страницата, само така ще разберете какво е нужно за поддържание интереса на аудитория. Голям плюс е прозрачната комуникация, ако се затруднявайте спокойно може да попитате своите клиенти от какво се нуждаят и какво харесват.

Вижте още:
10 препоръки за добри резултати във Facbook
10 полезни съвета за Content Marketing
Онлайн книга: “100 съвета за успешна комуникация в Интернет”

Ако сега сте на вълна освежаване на съдържанието в социалните мрежи, ние сме до вас, за да го направим професионално.

Потърсете ни за нуждите на бизнеса си! Доверете се на екипа от професионалсти на ABC Design!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.