За неутралността на мрежата и колко е важна за вашия бизнес

metalballПреди да обясним значението на неутралността на мрежата (network neutrality), e необходимо да се обясни какво в действителност означава тя. Най-общо казано, това е изискването, доставчиците на интернет да не филтрират или фаворитизират определено съдържание, което преминава през тяхната инфраструктура. Също така, интернет доставчиците не могат да се договорят с трети лица за достъпа до информация в Интернет.

Защо това е важно за бизнеса ви? Представете си, че в една силно конкурентна среда, каквато е интернет, голям интернет оператор предоставя много по-бърза връзка до сайтове на ваши конкуренти. Подобни договорки ще нарушат тази конкурентна среда, която е характерна за уеб пространството. Нещо повече, това може да превърне интернет в монополизиран пазар, който е разпределен между малко на брой компании.

Много хора са на мнение, че неутралността на мрежата е право на потребителите и то трябва да бъде отстоявано. Логиката е, че всеки може да достигне до потребителите чрез иновативност, а не чрез по-бърз достъп осигурен от телеком.
Причината, от ABC Design & Communication, да припомним, защо неутралността на мрежата е важнa, е убедеността ни, че всеки потребител има право на достъп до информация, която сам може да прецени дали е качествена или не. Нашата цел винаги е била да спечелим доверито ви с креативност в конкурентна среда.

Неутралността на мрежата е гаранция за равнопоставеност, която е важна при стартирането на всеки бизнес в интернет. Тя е полезна както за потребителите, така и за бизнеса, тъй като помага за общуването между тях.
Неутралността на мрежата е една от причините интернет да не се превърне в централизирана медия, в която информацията може да бъде контролирана. Много потребители си задават въпроса дали мрежата може да продължи да съществува в сегашния си вид.

Ние сме оптимисти. Нашата философия е изградена върху честните и приятелски взаимотношения. На мнение сме, че има много по-добри начини да бъдете забелязани в интернет и сме готови да ви помогнем в развитието на вашия бизнес, защото знаем, че връзката межди потребителите и бизнеса се гради бавно и изисква постоянство и честност. Ако имате нужда от лоялен партьор в интернет пространството – ние сме насреща.

 

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.