Има ли нужда НПО секторът от онлайн маркетинг? Категорично Да!

семинар НПО онлайн комуникации

НПО сектора и организациите с идеална цел имат силна нужда от активно, атрактивно и интерактивно присъствие в социалните мрежи и онлайн като цяло. Как да подберат подходящите социални канали за популяризиране на своите кампании, така че да достигнат до по-голяма публика и реализират повече конверсии – има как!
Разбира се в началото винаги стоят ясно дефинираните цели и мисия, и добре направената уеб страницата, на която публиката бързо да разбере за тях, както и да идентифицира веднага какво може да направи (наличие на бутони Call-to-action).

Еднодневният семинара за НПО се проведе на 18 май.

Жюстин Томс постави акцент и върху съдържанието – какъв е подходящият вид и форма на съдържанието и с какво темпо да бъде публикувано. Колко е важно да се изберат точните послания, необходимостта от ключови думи и в кои социални платформи биха привлекли най-голяма публика. Как да се планират и реализират кампании и събития.

НПО организациите са онези сдружения на хора, работещи в името на полезни за обществото каузи, без да търсят икономическа изгода. Именно за това е важно техните послания да достигат бързо и ефективно до по-голяма аудитория чрез дигиталните канали.
Създаването на онлайн партньорства и търсенето на подкрепа от други организации също може да допринесе за успешното онлайн присъствие и достигането до по-широка аудитория.

Във втората част на семинара, гост-лекторът Генадий Воробьов разказа за програмата Google Ad Grants, специално предназначена за благотворителни организации, която предоставя безплатно рекламиране с Google AdWords. Чрез тази програма техните социални послания могат да достигнат до значително по-голяма аудитория и да окажат по-голямо въздействие в световен мащаб.
НПО организациите, макар работещи с идеална цел, имат необходимост не по-малко от останалите от адекватен маркетинг за популяризиране на каузите, за които работят и постигане на своите целите.

В случай, че не сте успели да присъствате на семинара „Онлайн маркетинг за НПО“, ние сме тук, за да ви помогнем за вашия успех.

One Thought to “Има ли нужда НПО секторът от онлайн маркетинг? Категорично Да!”

  1. Много полезна и интересна информация , Мерси.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.