Каква е модерната българка? 5 години Az-jenata.com

Модерната българка е онлайн – вече половината от потребителите на интернет в България са представители на нежния пол. Тя е инициативна, съчетава умело семейството и работата, има активно отношение към живота. Тя е професионалист, грижи се за себе си и има еко-ориентация.

Ето и малко статистики:

  • 80.37% от българките имат самочувствието, че са модерни
  • 33.40% от българките са онлайн (по данни на Маркет тест 2006 г.)
  • 76.72% от жените онлайн казват, че четат книги
  • 57.24% от жените онлайн не пушат, а 4.34% ще отказват цигарите

Такъв е образът на модерната българка според екипа на електронното женско списание www.Az-Jenata.com, представен на пресконференция на 7 март, в Coffee Heaven в Сити Център София.

Международният ден на жената е празник и на електронното женско списание Az-Jenata.com. Своя пети рожден ден Az-Jenata.com посреща с 1 100 броя, с повече от 3 600 материала, с повече от 10 000 посетителя дневно и над 180 000 читателя месечно! Във форума на Az-Jenata.com са регистрирани близо 4 000 потребители, а дискутираните теми са повече от 33 000. Само преди няколко дни сайтът се облече празнично с нов дизайн и стъпи сериозно на краката си на нов, бърз сървър.

По повод своя рожден ден Az-Jenata.com организира своя най-мащабен досега конкурс – “Аз жената – образът на модерната жена”. В него се включиха над 250 автора – любители фотографи от цялата страна. Събраните фотографии представляват уникален букет от различни погледни върху жената, с нейните различни лица, роли и ситуации. Най-добрите 70 снимки от конкурса могат да бъдат видени до 31 март в Сити Център София. Журито на конкурса съставено от екип на Az-Jenata.com и на магазините за фотография Фотосинтезис определиха победителите в две категории – “Жени снимат жени” и “Мъже снимат жени”. Наградите в конкурса са осигурени от партньори на Az-Jenata.com, сред които: Ресторант Фенси и Сити Център София, Амперел ООД, Орифлейм, Time is money, Фостър, ИК Сиела и ABC Design & Communicaton.

Az-Jenata.com благодари за медийната подкрепа на: Mail.bg, Elmaz.com, Atol.bg, Bgmaps.com, Dariknews.net, Yvox.net, Puls.bg, Imoti.net, сп. Digital World, в-к Компютри, в-к Infoweek, сп. Juvella и ТВ Здраве.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.