Какво не трябва да допускате във вашата онлайн медия стратегия (2 част)

1237 . Публикации в точния момент
Направете мониторинг и тествайте кога вашите публикации ще са най-видими за желаната от Вас аудитория и ще работят за Вас.
В зависимост от това какъв е Вашия таргет насочете публикациите в точното време, в което потенциалните клиенти ще бъдат онлайн и ще видят Вашата публикация.

8 . Не споделяте своята маркетинг стратегия с персонала си
Вашата онлайн маркетинг стратегия трябва да включва пряко сътрудничество с екипа на фирмата.
Вашият екип ще Ви помогне в маркетинг съдържанието, както и в популяризирането на блогове, продажбени инициативи, промоции и др.

9. Не публикувате достатъчно
Един от начините, с които ще си гарантирате провал в социалните медии е да пренебрегвате публикуването там. Това би довело до загуба за потенциални клиенти и пропускане на възможности за продажба.
Грижете се за своите профили, ако нямате време и ресурси  обучете някой от екипа си, възползвайте се и от опциите за отложено публикуване. Вариантите са много, възползвайте се от тях!

10. Не оптимизирате
Кои са ключовите думи, които Ви отличават от конкурентите? “Набивайте се на очи” – големите търсачки ще индексират Вашите послания публикувани в социалните мрежи и ще се показват в резултатите от търсенето. Оптимизирайте!

11 . Не слушате
Социалните медии не са мегафон, те са платформи за двупосочни разговори между Вашата марка и потенциалните Ви клиенти. Свържете се с потребителите – слушайте ги и отговаряйте на запитвания!

Първа част можете да видите тук 🙂

 

Ако имате запитвания и искате да се консултирате за вашата онлайн стратегия – ние сме насреща! Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.