Какво не трябва да допускате във вашата онлайн медия стратегия

123Само с присъствието си в социалните медии  не гарантирате резултати и не привличате нови потребители. Създаване на профил не гарантира вашия успех, ако не вложите разумно в изграждане на ефективна медийна стратегия. Кои са най-честите грешки, които се допускат?

1. Не използвате Analytics
Колко бързо расте вашата марка в социалните медии? Какъв процент от трафика на уебсайта идва от социалните канали ? Използвайте анализи, следете показатели. Не е нужно да се превърнете в анализатори за една нощ, но трябва да знаете кои показатели са ви необходими и да следите именно тях – брой и растеж на потребителите; ангажиране – ретуитове, харесвания, коментари; интернет трафик и много други фактори в зависимост от вашите цели и платформите, които използвате. Възползвайте се! Анализирайте!

2 . Не отговаряте на потребителите
Целта на Facebook, Twitter и другите платформи е социалния контакт, бързата двустранна връзка с Вашите потребители. Отговаряйте на всяко едно запитване, обгрижвайте своите клиенти.
Пренебрегването на въпроси и жалби от потребителите работи срещу Вас, забавения или или липсата на отговор навреме ще разочарова клиентите Ви.
Както знаете за фейсбук почивен ден няма. Важно е е да заложите това в своята онлайн стратегия и да отделите време и ресурс, за да сте на линия да отговаряте на клиентски запитвания.

3 . Не използвате правилните платформи
Дали вашиите потенциални клиенти прекарват свободното си време във Facebook или в Google +, или използват LinkedIn като източник на новини ? Твърде често, организациите изливат време и ресурси във Facebook и Twitter, тъй като те имат най-много членове, без реално да преценяват дали това е правилната платформа за техния бизнес. Важно е Вашата онлайн медия стратегия да бъде изготвена в зависимост от интересите и перспективите на фирмата.

4 . Не инвестирате достатъчно време
Много човекочаса са необходими за поддръжката на всички социални платформи. Вие трябва да прецените разполагате ли с времето и с хора за онлайн присъствието на фирмата за всички социални мрежи или да насочите усилията си в поддръжката на една от тях, която е най-близо до Вашите интереси.

5 . Не използвате визуално съдържание
Не разчитайте само на текст и линк, в зависимост от избраната социална мрежа съобразте Вашето съдържание – изображения, видео, текст и т.н.

6. Очаквате бързи резултати
Изграждането на имидж в социалните мрежи изисква време и услия от Ваша страна. Бъдете в крак с текущите събития, ангажирайте своите потребители, бъдете добър съветник и откликвайте навреме на коментарите им. Резултати ще има със сигурност! Не бързайте!

 

Ако имате запитвания и искате да се консултирате за вашата онлайн стратегия – ние сме насреща! Свържете се с нас! 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.