Какво трябва да знаете за мобилната SEO стратегия

Mobile-SEOВсеки, насочил бизнеса си в интернет знае, че оптимизацията за търсещи машини е от първостепенно значение. Това е най-добрият начин онлайн присъствието на бизнеса да се откроява от конкуренцията в нишата, в която се намира.

Параметрите, които се взимат за открояване от търсачките на присъствието на вашия сайт, както и алгоритъма и потребителските навици, са непрекъснато променящи се.

Ето и основните точки, които трябва да следвате за вашата добра мобилна SEO стратегия.

1. Абсолютна необходимост
Няма значение дали мислите, че да поддържате мобилното присъствие онлайн е важно или не. Търсчките са обърнали поглед към мобилното съдържание и търсят това съдържание.Търсят ефективното съдържание.
Затова създайте такъв content, който може да бъде оптимизиран за мобилните устройства – кратки текстове; ясни дефиниции; използване на вашите ключови думи.

2. Използване на правилно пренасочване
Най-подходящото пренасочване за различните устройства е важно, защото се отразява на потребителския опит и на това как Google вижда сайта ви.

3 . “Отзивчивия” дизайн е добро решение
Когато става въпрос за вашата мобилна SEO стратегия и оптимизиране на вашия уеб сайт за мобилни устройства, едно добро решение е “отзивчивия” дизайн. Той трябва да “отговаря на” и да променя размера на основа на устройството на потребителя.
В три стъпки:

  • комуникативен дизайн
  • лесно споделяне в социалните медии
  • един URL адрес

4. Видимост на Mobile Content
Ако имате отделна уеб и мобилна версии на вашия сайт, не го “пазете в тайна” :), защото търсачките могат да го маркират като дублиране на съдържание и да ви санкционират.
Затова бъдете внимателни и се консултирайте  с вашия уеб разработчик, за да маркирате пропуските в съдържанието.

Тъй като мобилните устройства стават все по-популярни, голям недостатък за вас ще бъде, ако не създадете своята мобилна стратегия за оптимизация на вашия сайт и за мобилните устройства. Съдържанието трябва да бъде лесно достъпно за всеки вид устройство, за да допринесе това за успеха на бизнеса ви – подобряване на трафика и достъп до потенциалните ви клиенти онлайн.

Е, как мислите необходима ли ви е мобилната SEO стратегия?

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.