Как да постигнете резултати във Facebook без да харчите пари за реклами (част 2)

facebook-hashtag1Спазвайки обещанието си от първата част на тази тема сега публикуваме и продължението й, като се надяваме да сме ви полезни и с него.

6. Присъединете се към групи и бъде активен техен член

Facebook групите могат да бъдат невероятен източник на ангажираност и трафик. Потърсете и се присъединете към групи, които са свързани с вашата ниша, където потребителите са активни и започнете установяване на контакт с тях, но редовно. Публикувайте съдържание, задавайте въпроси и участвайте в разговори – уверете се, обаче, че сте проверили условията за публикуване във всяка група.

7. Публикувайте снимки

Визията е на мода в момента – има цели социални мрежи, посветени на изображения и Facebook потребители не са нещо ново в този феномен. Снимките са най-успешните видове публикации, събиращи зашеметяващите 53% повече харесвания, 104% повече коментари и 84% повече кликания (Kissmetrics). Публикуването на подходящо изображение може да бъде сигурен начин да получите по-голяма ангажираност и да излезете в началото на потребителския нюзфийд.

8. Facebook хаштагове

Въпреки, че Facebook едва наскоро въведе хаштаговете с възможност за кликване, те имат голям потенциал да ви помогнат да достигнете до повече хора. Опитайте се да включвате не повече от два релевантни хаштага в мненията си, като е хубаво предварително да проучите кои хаштагове са популярни. Можете също така да се възползвате от тази функция, като използвате подходящи хаштагове в мненията си, когато има голямо световно събитие – също както в Twitter, хората влизат във Facebook, за да говорят за тези събития (напр. голямо спортно състезание и т.н.).

9. Задавайте въпроси

Задавайки директен въпрос в своите публикации е по-вероятно да получите отговор под формата на коментари. Всъщност, публикации съдържащи въпрос във Facebook получават 100% повече коментари, отколкото регулярните публикации (Kissmetrics). Опитайте се да задавате въпроси, които са по някакъв начин свързани с вашия бизнес или ниша и ще направят вашата аудитория достатъчно заинтересована, за да ви отговори.

10. Бъдете кратки

Пак според проучване на Kissmetrics, публикации с по-малко от 80 знака всъщност постигат 66% по-голяма ангажираност от по-дълги постове.

11. Публикувайте в точното време

Времето, в което публикувате също може да има голямо влияние върху резултатите, които получавате. Изследвания са установили, че Facebook е най-активен около 15:00 часа през делничните дни, това означава, че ако публикувате по това време, вашия пост има по-големи шансове да бъде забелязан,а колкото повече хора го забелязват, толкова по-добре за ангажираността. Въпреки това не съществува магически момент за всички – по-скоро, ви препоръчваме да опитвате да публикувате по различно време на деня и нощта, за да видите, кога получавате най-добри резултати.

За да бъдем честни, постигането на резултати във Facebook става все по-трудно и по-трудно, особено ако не се харчат пари за реклами или промо публикации. Въпреки това, за щастие, все още има някои начини да получите по-голяма ангажираност и трафик от социални медии. Ако искате да научите още тайни или пък да възложите кампаниите си в социалните мрежи на външна фирма, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви помогнем!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.