Как да работим с инфлуенсъри?

Image_6760040_302

Сигурно сте чували темата за инфлуенсърите или така наречените лидери на мнение, която е все по-релевантна днес. Работата с инфлуенсъри предоставя възможност за нов и различен начин на комуникация. Ако знаете как да работите с тях, комуникацията на бранда ви може да има много голям ефект и да бъде успешна. Благодарение на лидерите на мнение можете да достигнете конкретна целева група, защото те имат публика, която споделя техните интереси.

Правилният човек

Едно от най-важните неща като за начало е да намерите правилните инфлуенсъри. Това значи да намерите хора, които с желание и интерес ще говорят за бранда ви, а не по-задължение. Също така те трябва да пасват на имиджа на бранда ви. Например, ако искате те да комуникират ваш продукт свързан със здравословен начин на живот, то тогава е препоръчително лидерите на мнение, които ще изберете, да водят именно такъв начин на живот.

Подаръци?

След като намерите подходящите хора, още по-важно е да знаете, че не е достатъчно да им изпратите продуктите си и да очаквате от тях да публикуват нещо позитивно. Както всяка друга работа и тази на инфлуенсърите изисква от тях те да отделят от ограничения за всички ни ресурс – времето. Безплатните рекламни артикули не са достатъчни за да ги мотивират да публикуват съдържание за вас.

Заплащане

Също така те ще влагат своите креативните умения и идеи в комуникирането на вашия бранд, така че техният труд трябва да бъде заплатен. Когато искаме качество, не можем да го получим безплатно.

Дългосрочно

Накрая е важно освен да изберете правилните инфлуенсъри и да ги възнаградите както подобава, да се постараете да поддържате дългосрочно добри взаимоотношения с тях. Ако не го направите, то след време позитивните коментари и съдържание, които са публикували за вашия бранд, може да намалеят и изчезнат. Или в най-лошия случай – да се обърнат срещу вас.

За да се сработите с лидери на мнение, които да са полезни за вашата комуникация, запомнете, че е важно да изберете подходящите хора, да заплатите труда им и да останете в добри взаимоотношения с тях дългосрочно.

За още по темата, можете да прочетете статията с Жюстин Томс във вестник 24 часа.

Ние имаме дългогодишен опит в работата с инфлуенсъри, така че при интерес към такъв тип комуникация, свържете се с нас.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.