Как да се справяме в дигиталната джунгла

Стремите ли се да сте навсякъде във виртуалното пространство и да сте на гребена на вълната във всички вирутални местенца? Истината е, че за да се справите в дигиталната джунгла, която съществува в момента, се изисква постоянство и фокус.

Възможно ли е да се справим?
За да сме успешни трябва да опитаме да задържим фокуса си върху 2-3 от тези места, но да сме наистина добри в представянето си в тях. Освен това не бива да мултиплицираме едно и също съдържание навсякъде, а да редуваме и намисляме интересни, забавни, полезни, а не самохвални послания в тях, да търсим обратна връзка и комуникация с нашите фенове, последователи, приятели, посетители и клиенти.

Как да се справим с всичко това?
Фокусирайте се. Подберете само най-важните два до три инструмента. Помислете добре къде са вашите потребители и ги намерете.

Действайте активно. Не се оставяйте на течението, не се отчайвайте от критики и не спирайте заради песимизма на обкръжаващите ви.

Мислете позитивно. Само позитивното действие онлайн може да е от полза за вашият дигитален живот. Ако не сте позитивно настроени оставете писането из вашите онлайн места за друг ден.

Кой да се занимава с всичко това?
Вие. За жалост с онлайн присъствието не може да се занимава никой, който ще го прави слижебно, защото трябва, без разбиране важността на това действие и последствията от него или от бездействието.

Поемете нещата в свои ръце. Ако сте осъзнали важността на Интернет във вашия комуникационен микс – поемете отначало нешата вие и после търсете съмишленици.

Направете план за действие. Дори и само да си нахвърляте на лист кой ден какво – това също е план, опитайте се да го спазите. Ако сте доволен от резултата – продължете в същия дух.

Разпределете задачите. Потърсете и други, които биха се радвали да се включат в тези комуникации и опиайте да разпределите част от задачите.

Създайте ентусиазъм у колегите. Покажете им добрите резултати от първите ви опити, демонстрирайте чужди успехи и се опитайте да ги мотивирате да се включат с помощ.

Въвлечете активно и шефовете. Много добри блогове, профили в социални мрежи и други корпоративни присъствия се дължат на факта, че са списвани от представител на ръководството, висшия мениджмънт или самия собственик. За жалост това е най-слабата страна на родните шефове, но опитайте да им разкажете и да ги убедите във важността и ефективността от подобно действие.

Не спирайте. Най-важният съвет в дигиталното време, в което живеем е да не спирате. Започнете ли свой виртуален канал – движете го активно. Не го изоставяйте за повече от няколко дена.

А ако все пак искате някой да е с вас във всичко това, да ви помага или поне насочва в началото – знаете, ние в екипа на ABC Design сме на линия!
Обадете ни се или ни пишете още сега на office@abcbg.com!

Успех!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.