Как социалните медии подкрепят фирмените дейности

124Не фокусирайте социалните усилия единствено за набиране на фенове, тези усилия трябва да бъдат маркетинговата подкрепа и дейност, които движат осведомеността на организацията, фирмата близо до потребителите.

Представяме ви няколко конкретни действия, които можете да направите за подпомагане на целите на маркетинга, съобразен с дейностите на фирмата :

1. Създаване на съдържание, съобразено с дейността на фирмата
Съдържанието в социалните медии трябва преди всичко да бъде насочено и съобразено с фирмените цели. Изберете правилната аудитория за целите на вашия бизнес и насочете съдържанието си там, информирайте, бъдете близо до вашите клиенти, отговаряйте и задавайте въпроси. Запознайте ги с вас по един интересен и даващ информация начин. Не бъдете досадни, бъдете приятни, свежи, надеждни 🙂

2 . Генериране на осведоменост чрез осигуряване на стойност
Всички знаем, че съдържанието в социалните медии не продава…не и на момента 🙂 . То осигурява обучение за това как да решим проблемите на бизнеса си. Осигурява достъп до клиентите на фирмата, допитването до тях, тяхното мнение е важно! И винаги може да ги попитате какво мислят за вас. Социалните медии предоставят данни, за фирмата, за потребителите, за конкурентите. Живеем в ерата на информираността. Всички тези неща добавят стойност за тези, които четат и гледат това, което създаваме като съдържание.

3 . Доклад за показатели
Този доклад е от ключово значение за подкрепа на маркетинговите дейности, за доказване на потребността от използването на социалните медии за целите на бизнеса. Какви са показателите за успех на маркетинговия екип? Какъв е трафикът към целевите страници? Какви изводи генерира маркетинговия екип? До колко е запознат и успява да поддържа интереса на потребителите?
И да не забравяме, страхотно е когато даден пост има много харесания, но маркетингът трябва да генерира действия от страна на потребителите извън социалните медии…

4 . Изграждане на потребителска лоялност в социалните медии
Тествайте възможностите си, учете се от грешките и използвайте добрите практики.
Клиентите ви са в социалните мрежи, подкрепяйте най-активните, те ще бъдат вашето лице пред потенциалните клиенти. Споделяйте разнообразно и интересно съдържание, накарайте ги да ви обикнат – те ще работят за вас, споделяйки доброто си мнение  на останалите. Питайте ги, отговаряйте им. В общуването е ключът към лоялност, близост и генериране на печалби от изграждане на дългосрочни връзки. Привличайте тях, за да привлекат и те от своя страна още клиенти.

 
Ако имате въпроси, свързани с изграждане на лоялност към марка в социалните медии и цялостна онлайн стратегия за вашата фирма – свържете се с нас!

 

 

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.