Корпоративната блогосфера у нас расте

Корпоративната блогосфера в България продължава да расте с добри темпове. След като през февруари направихме преглед на родните фирми, които поддържат блог, сега ще освежим малко информацията. Три са основните блога, които заслужават вниманието ни.

На първо място sа „грешниците“ от „Белла“ България. В края на 2007 г. те станаха първата голяма компания у нас, която усети гнева на блог обществеността. Макар с известно закъснение, „Белла“ вече е в блогосферата и е готова да отговаря на раздразнените потребители.

Внимание заслужава и блог присъствието на Absolut Vodka в родната блогосфера. Щафетата „Моят абсолютен свят“ е едно от най-забележителните неща в българския интернет през годината. Доста смело решение за утвърдена марка като Absolut.

Подобно на „Белла“ България и Първа Инвестиционна Банка (ПИБ) влезе в блогосферата след криза. Явно тaка компаниите оценяват колко важен за комуникацията с клиентите им е блогът. Този инструмент определено е леко недооценен и фирмите си мислят „Моите потребители не са в интернет“…
Та след родилите се в интернет слухове за приближаващ фалит на ПиБ, от банката бързо взеха решение да се появят в блогосферата. За сега успешно. И трите компании показват, че обръщат сериозно внимание на този комуникационен канал.

Очакваме следващите попълнения и дано компаниите по-често да осъзнават нуждата от блог, преди да попаднат в кризисна ситуация. От любов към потребителите…

2 Thoughts to “Корпоративната блогосфера у нас расте”

  1. Наскоро намерих и още един любопитен корпоративен блог – този на AbcDenta – търговия със зъботехнически материали http://blog.abcdenta.com/

  2. Е да, взимат мерки, ама късно. След дъжда качулка.

    Има нещо далеч по- важно. Българските „бизнесмени“ все още не могат да проумеят, че блогът е едно великолепно средство за реклама и PR.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.