Любимите маркетинг книги на Тодор Христов #ABC15

Тодор Христов е управител на “СИТА Мениджмънт Консулт” ООД. Работата му е свързана с цялостното управление на компанията, маркетинг, продажби и поддържане на преки взаимоотношения с клиенти. Тодор Христов води обучения по продажби, управление, работа в екип и др.
Тодор Христов е съосновател на популярния блог за мениджмънт, бизнес и развитие NovaVizia.com. Под негово ръководство блогът работи от 2006г. и привлича интереса на над 600 000 посетители годишно. Съосновател е на специализираната интернет книжарница NovaVizia.net, която доставя книги за професионално и личностно развитие на хиляди клиенти от цялата страна.
Съавтор е на книгата “10-те златни правила за работа в екип”. Съавтор е и на книгата “Организационно поведение: Защо, Кога, Как” и над 2000 статии с практическа насоченост в областта на управлението, продажбите, маркетинга, екипната работа, личната продуктивност и др. Негови статии са публикувани в национални списания, гостувал е в радио и телевизионни програми.

Ето и любимите маркетинг книги на Тодор Христов:

1. “11 неизменни закона на Интернет брендинга” – много важна книга за мен, от която научих почти всичко най-важно за интернет присъствието – като основополагащи принципи. Книгата е написана и издадена преди повече от 10 години, което е много време, ако говорим за развитие на интернет, но за мен е актуална и днес.

2. “Фокус: Бъдещето на вашата компания зависи от него” – една от фундаменталните книги, които всеки един специалист по маркетинг трябва да прочете. Това е книга за стратегията на фокусиране – една мощна и успешна стратегия за голям брой продукти и марки. Книгата е концептуална и поради тази причина – важна за мен.

3. “Новите правила в маркетинга и в ПР” – когато прочетох тази книга разбрах, че в общи линии в нашата фирма сме на правилния маркетингов път. В книгата са описани цяла палитра от маркетингови техники в интернет, обединени от основната идея да се създава стойностно съдържание – нещо, към което се стремим във всеки наш интернет проект.

4. “Лилавата крава” – както казва самият Сет Годин, за забележителното нещо си струва да се говори. Струва си да се отбележи. Изключително. Ново. Интересно. То е Лилавата крава. Скучните неща са невидими. Те са кафяви крави.

С поредицата Любимите маркетинг книги на … отбелязваме 15 години ABC Design & Communication. #ABC15

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.