Маркетинг във Facebook

Какво е онлайн маркетингът днес без Facebook? Все по-често се срещаме с клиенти, които искат да включим присъствие в социалната мрежа като задължителен елемент в маркетинговия им микс или онлайн кампания. и безспорно имат право, всички наши приятели са във Facebook, клиентите ни са там, но и конкурентите. Eто няколко съвета как можем ефективно да присъстваме там:

Facebook профил – така изграждаме нашата бизнес идентичност. Тук важни са яка профилна снимка, често обменяне на статуса и поддръжане добрия вид на “стената”, както и публикуване на адекватни и интересни снимки и видео, разбира се ако бизнесът ви позволява по-фамилиарен тон.

Fan page – специално разработени от социалната мрежа за брандове, марки, корпорации. Те имат много по-голяма публичност и много по-бързо набират фенове и поддръжници. За разлика от профилите те са видими за всички – не могат да заключват съдържанието си.

Facebook група – създават се, за да обединят хора около някоя кауза. Едно от най-големите предимства на групите е, че позволяват изпращане на съобщения до потребителите директно в inbox-а.

Събития / Events – ако сте организатор на събитие – семинар, конференция, workshop или каквото и да е друго отворено мероприятие, създаването на event ви позволява свързане с таргет аудитория и постигане на масовост.

– Уникалност – трябва да споделяме интересни неща във Facebook страниците си, на потребителите да им е интересно да ни четат. Хората обичат да се забавляват и ако ние успеем да им разказваме забавни неща те ще се връщат отново.

– Тагвайте – тагвайте се на снимките, себе си и феновете на марката ви.

– Възнаграждавайте – направете малки подаръчета на най-лоялните си фенове, покажете им, че ви пука за тях и цените тяхната ангажираност.

6 Thoughts to “Маркетинг във Facebook”

  1. […] се чудите коя точно социална мрежа да изберете, дали Facebook, Twitter или друга, няма еднозначен отговор, който някой […]

  2. […] да действаме онлайн отвъд Facebook? Мартин Линков ни предложи няколко решения, които са […]

  3. […] да организираме една успешна Facebook кампания и какви трикове и техники да приложим за […]

  4. […] идея е да се промотират в още по-голяма степен възможностите за маркетинг в социалната мрежа и най-вече да се стимулират рекламните и онлайн […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.