Мобилният маркетинг идва!

Мобилните маркетинг и реклама бяха темата на поредния тематичен семинар, организиран от списание .net, на който бяхме любезно поканени. Ето накратко основни моменти, които споделяме с вас. Знаем, че скоро мобилният маркетинг ще е по-интересен, отколкото днес и държим да сме ние, а с нас и вие, нашите клиенти и приятели, в час!

Съществуват три основни типа мобилен маркетинг:

1/ от 2000-та година насам – mobile direct responce – pull – основно SMS

2/ от 2003-та насам – mobile permission marketing – push

3/ от 2006-та насам – mobile advertising, което далеч не са само анерите в съдържанието за мобилен уеб.

Основните принципи, за да се получава успешна мобилен маркетинг кампания са следните:

1/ автентичност на комуникацията,

2/ релевантност на информацията,

3/ активното включване на потребителя,

4/ консистентност при комуникирането на бренда.

Както каза Mark Wachter, европейски гуру в мобилния маркетинг, “mobile is a very sexy channel”, а мобилното устройство е “remote control for life”.

Подробности за възможностите за мобилен маркетинг у нас можем да споделим в лични срещи. Малка подробност е, че подобни на разгледаните на семинара български примери като игри с SMS в комбинация а други канали и разбира се интернет сме разработвали още от 2000-та година насам и то за различни клиенти, с голям успех. Ще се радваме да обсъдим възможностите за подобни кампании и за вашия бренд! Обадете ни се на 02 / 951 51 87 или ни пишете. Инфо за контакт има тук.

3 Thoughts to “Мобилният маркетинг идва!”

  1. За съжаление не съм научил за този семинар. Сега обаче като търся онлайн инфо за материали по темата попадам на вас. Ще се информирам по подробно. Благодаря!

    Хубаво, че сте оставили директен телефон за връзка.

  2. […] на компютъра си вкъщи или на работния лаптоп, но и през мобилния си телефон. Съответно трябва да подходите с едно на ум, […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.