Онлайн видео съдържание за вашия бизнес

video marketingАко не използвате онлайн видео съдържание, за да привлечете трафик и нови клиенти за вашия бизнес , вие се намирате зад кривата на онлайн маркетинга. Видеото е чудесен маркетингов инструмент и е време да го използвате и да се убедите в неговата ефективност.

Представяме ви 3 начина, с които малкият бизнес да включи онлайн видео съдържание.

 
1. Информирайте вашите клиенти, но ги накарайте да се усмихнат!

Много компании създават образователни видеоклипове , които показват как да използват техните продукти или представят услугите си в действие. Но клиповете не трябва да изглеждат само като “Обяви” или натрапчив начин, с който целите да увеличите продажбите си.
Важно е да се помни, че онлайн потребителите търсят видео съдържание, което да добавя стойност. Помислете за допълнителни идеи и услуги, които можете да илюстрирате чрез видеото. Ако притежавате ресторант, може да пуснете клипчета с готвене на вкусни ястия, които предлагате 🙂
Потребители ви трябва да се забавляват, да се чувстват специални и по-близо до вашата марка.

 

2. Покажете лицето на вашата марка

Онлайн видео съдържанието е чудесна възможност да покажете лицето на своята марка. Покажете на потребителите какво се случва зад кулисите на вашия бизнес, за да им помогнете да осъзнаят, че предлагате нещо повече от продукт или услуга. Бъдете креативни! Покажете им нещо повече от продукт – разбиране, подкрепа, приятелски съвет.

Има много различни начини за представяне на този тип видео. Можете да създадете поредица от интервюта със служители, покажете вашия офис, сграда, атмосфера на работа.
Покажете и клиентите, с които работите – чудесен начин за генериране на интерес от малкия бизнес чрез онлайн видео съдържание.

 

3. Мнението на другите за вашата марка

Онлайн публиката вярва на препоръките и мнението на другите потребители повече, отколкото на всяка друга форма на реклама. Възползвайте се от това и включете в своето видео препоръки и интервюта от ваши клиенти.
Мнения и препоръки и на вашия сайт, чрез имейл маркетинг, социалните медии. Използвайте базата данни, включете информацията във видеото.

 
Е, какво решихте? Ще използвате ли видеото във вашата онлайн стратегия?
Ако имате запитвания и искате да се консултирате за вашата онлайн стратегия – ние сме насреща! Свържете се с нас! 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.