Основни принципи на Content Marketing (втора част)

content marketingРазгледахме вече първите пет основни принципа на Content Marketing. Тях можете да прочетете тук, и за да не губим време продължаваме напред 🙂
Надяваме се статията да е полезна и да ви накара да се замислите над цялостната си онлайн маркетинг стратегия и включените в нея основни принципи и идеи.

6. Лесно за оптимизиране
Facebook и Twitter са златна среда за вашия бизнес, но не забравяйте и Google. Направете лесно за търсачките да индексират вашите ключови думи, фрази и съдържание.
Няма извинение да не правите това, стъпвайки на малък бюджет заделен за нуждите. На разположение има безплатни плъгини, които правят лесно и ефективно оптимизирането.

7. Мултимедийно съдържание
Силата на думите не трябва да се подценява, но на визуалните инструменти, също.
Същото съобщение, но в различни формати.  Колкото повече сетива участват, толкова по-високи темпове на възприемане ще има. Има статистики, които показват увеличени проценти на задържане чрез включване на мултимедия.

8. Разпределяне в социалните мрежи
Не мислете, че вашата аудитория е само във Facebook. Има поддръжници на различните медийни канали и вие трябва да се съобразите с това. Всеки социален канал си има своите предимства. Може да разпределите едно и също съдържание във всички канали. Изграждайте доверие, популярност към марката във всички социалните медии.

9. Конвертиране на читателите в купувачи
Съдържанието, което не предизвика действие често пъти е загуба на време и пари. Целите на маркетинг през съдържание могат да включват получаване на абонати за вашия мейл списък, увеличаване на феновете във Facebook страницата ви и накрая очаквано действие от потребителите. Уверете се, че вашето съдържание превръща читателите в купувачи.

Е, какво мислите? Маркетинг съдържанието част ли е от вашата цялостна онлайн маркетинг стратегия? Можете ли да подобрите нещо в нея? Какво липсва, какви са плюсовете, които сте установили чрез опита си?
Очакваме да чуем вашите истории и прозрения в коментарите под статията.

А ние оставаме на разположение да ви дадем професионални съвети за онлайн средата и всичко, което е необходимо за Вашия бизнес, за да се впишете в нея и да бъдете успешни!

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.