Основни принципи на Content Marketing

content marketingСъдържанието е живителната сила и крайъгълният камък на интернет. Това е съвкупността от знания, която се задвижва от търсене и социални мрежи и за това съдържанието трябва да бъде вградено в цялостната маркетинг страгетия.

Маркетинг съдържанието еволюира!
Добавянето на маркетинг съдържание е ключов момент за маркетинговия арсенал. Нужно е да осъзнаем силата на съдържанието, за да привличаме и продаваме.
Неведнъж сме говорили за това кои са основните принципи на маркетинг съдържанието. Затова и днес ще припомним:

1. Създаване на най-доброто съдържание

Което е лесно на думи, но трудно за направа 🙂
Представени са 6 ключови понятия, които да ви помогнат при създаване на съдържание:

 • простота
 • неочакваност
 • конкретност
 • правдоподобност
 • емоции
 • истории


2. Създаване на оригинални заглавия
В ерата на информираността потокът, който приижда е наистина голям. Ако нямате оригинално заглавие, което да привлече уеб сърфистите, те ще преминат към следващо заглавие. В случая напразно ще бъде доброто съдържание, тъй като няма да бъде прочетено. Бъдете оригинални от самото начало. Научете се на изкуството да пишете заглавия, за да се докоснете до ума на потребителите.

3. Създаване на фокусирано съдържание
Успешните фирми познават своите клиенти. Те разбират техните проблеми, техните желания и слаби места. Съдържанието трябва да бъде фокусирано около тази екосистема от теми, които дават отговори, отговарят на желанията и решават проблемите на клиентите.

4. Съдържание с последователна структура
Кои са ключовите моменти за добре структурирано писмено съдържание?

 • кратки изречения
 • кратки параграфи
 • булети
 • списъци
 • препратки

От личен опит знаете, че когато отворите дадена статия, която е пълна с информация, но е обширна и не са разграничени основните моменти от съдържанието се обърквате и не можете да откриете това, което търсите и просто затваряте страницата. Нали?

5. Направете го лесно за споделяне
Многократно пъти сме споменавали тази точка и с този риск да се повторим и потретим пак ще споменем, защото е важно. Съдържанието трябва да се споделя и когато то е добро, потребителите трябва да имат тази възможност.
Необходими са бутони за социално споделяне, които са видими и дават възможност за лесно и бързо споделяне. И нека те не бъдат сиви, малки и незабележими. Тук едно рамо ще ви удари вашият уеб дизайнер 🙂 Направете ги “видими” и нека да обхващат най-големите социални медии, а не само част от тях или дори само една.

Темата е доста обширна и ще я продължим следващия път.

А ние от ABC Design & Communication оставаме на разположение да ви даден професионален съвет  за вашето съдържание. Както и за вашия сайт, блог, социални профили и цялостна онлайн маркетинг стратегия и маркетинг съдържание, за вас и лицето ви пред вашите клиенти.

 

One Thought to “Основни принципи на Content Marketing”

 1. […] принципи на Content Marketing, част 1, част […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.