Отговорността да работим с легален софтуер

През последните дни няколко наши клиенти получиха писма, касаещи легалността на софтуера, с който се разработват сайтовете им. В отговор ги уверихме, а използваме корпоративния ни блог, за да уверим всички наши клиенти и партньори, че софтуерът, с който работим е легален. Имаме лицензи за операционните системи за компютрите под Windows, като около половината от компютрите в офиса са под Linux. Имаме лицензирани копия и на останалите софтуери, в т.ч. графични продутки и други, които ползваме ежедневно в работата си. При необходимост на нашите клиенти сме в готовност да предоставим декларация за това.

Често при начални разговори с клиенти чуваме – “Услугата ви е скъпа! Знаем за фирми, които работят на далеч по-ниски цени”. Знаем и ние, че има фирми, които предлагат сайтове за по 100, 300, 500 лева. Но моля, попитайте ги за легалността на техния софтуер, за това, дали плащат осигуровки на своите служители, за това, дали плащат данъци. А сериозният бизнес търси не само най-добрата цена, но и сериозен партньор. Именно в този случай ние сме насреща. И вярваме, нашата легалност дава увереност и на нашите клиенти.

One Thought to “Отговорността да работим с легален софтуер”

  1. Легалния софтуер е бил винаги преоритет # 1 за всички фирми имащи и опериращи с компютри. Рядко може да се забележи тенденция при която някоя фирма не си ги купува и икономиства финанси.

    В крайна сметка всичко е не само до финанси, но и до възпитание. Западните фирми, както и потребители трудно си позволяват да използват програми и софтуери, които не са легални или без лизенз.

    Много добра статия и дано скоро има ощетакива. Успехи в бъдеще.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.