Отговор на запитване по работата на Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън по „Популяризиране на информационни материали за Програмата за развитие на селските райони в интернет сайтове“

Настоящото е във връзка със запитване, което постъпи към нас от страна на г-н Атанас Чобанов, Главен редактор на Bivol.bg.

През лятото на 2011-та получихме предложение от страна на фирма Адвен ЕООД за участие на Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън в консорциум. Цел на консорциума е участие в търг за Държавна поръчка ОВ 2011/S 139 – 230880 от 22.07.2011 г. – „Популяризиране на информационни материали за Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. в национални и регионални интернет сайтове”. В края на 2011-та година Консорциумът спечели обществената поръчка и пристъпи към изпълнение.

Ролята на Ей Би Си Дизайн в консорциума е медиа планиране, медиа купуване, изработка на носители (банери и ПР материали). Всички останали дейности, вкл. бюджетиране, целеполагане и комуникацията в МЗХ се поемат от партньора в консорциума.

В момента поръчката е в процес на изпълнение осми месец. По план остават дейности за още четири месеца.

Медиа планиране и купуване
По отношение на медиа купуването – сключихме договор за основния обем с HTTPool България, които имат добре установени отношения с почти всички национални и много регионални медии. Малка част от медиа купуването бе през Изи Адс, друга – директно към някои медии. Осигурихме и публикации в обществени, публични сайтове и блогове, което е без бюджет за публикуване. Дейността се отчита на месечна база към Адвен ЕООД и МЗХ.

Криейтив
Създаването на банери и ПР материали, които се променят на всеки 2 месеца е част от ангажимента на Ей Би Си Дизайн и се изпълнява надлежно.

Банери на кампанията са излъчвани в повечето български новинарски сайтове, като dir.bg, dnevnik.bg, capital.bg, dnes.bg, investor.bg, vesti.bg, 24chasa.bg, trud.bg, 168chasa.bg, actualno.bg, inews.bg, mediapool.bg, bnr.bg, blitz.bg, btv.bg и много други. Освен новинарски сайтове, в кампанията са включени много регионални и специализирани информационни сайтове, като bgmaps.com, econ.bg, imoti.net, bgfermer.bg, agro.bg, selo.bg и др.

Ей Би Си Дизайн не е поемал ангажименти и не е работи по поддръжка на Facebook, Twitter или сайта на Програмата. Нямаме и други ангажименти, свързани с МЗХ.

Оценяваме своята работа като изпълнена професионално и на ниво, покриваща изцяло изискванията на договора и Възложителя.

Жюстин Томс
Изпълнителен директор
Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън ЕООД

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.