Поддръжка на Фейсбук страници в няколко бързи съвета

При по-малките фирми, в които няма отделен човек със задача да се занимава с ПР и комуникации, а обикновено управителя или собственика поемат този тип задачи е ясно, че поддръжката на Facebook страници попада в списъка със задачи, които този човек има.

Именно при по-малките фирми Facebook страницата става еднакво важна с уеб сайта, а дори на моменти и по-важна. Затова е от голямо значение доброто позициониране в социалните мрежи. Ето няколко съвета за всички, които сами поддържат своите фирмени присъствия в социалните мрежи и най-вече във Фейсбук.

За начало нека кажем, че това си е леко досадна, но и изискваща креативност и умело мислене през уеб дейност. Нещо, което се върши постоянно, с интензивност и темпо, които не бива да се променят, с настойчивост, оптимизъм и вдъхновение. И с опит да се гледа на постовете през очите на потребителите, феновете, клиентите – настоящи и бъдещи.

– заредете се с оптимизъм, когато сядате да пишете пост;

– пишете на кирилица и без правописни грешки (ne pravete nehsta, ostanali v minaloto);

– измисляйте всеки път различни обръщения, а не винаги и само “приятели” или “скъпи приятели” – това вече е доста изтъркано;

– давайте полезни съвети, а не повтаряйте очевидни за всички истини;

– не слагайте два или повече поста последователно – честа грешка е, защото го правите сами, да имате време само вечер и да наслагате 3-4 поста един след друг и после два дена дупка – разпределете ги равномерно – нека е един сутрин и един следобед;

– продължавайте, провокирайте, давайте още и още – така постепенно феновете ви ще стават повече, ще лайкват повече, ще коментират повече!

Успех! Ние сме с вас – ако искате да поговорим за всичко това в подробности, просто се обадете и заповядайте на среща!

Ето и пълният списък с услуги, които предлага нашата уеб агенция.

Прочетете и Защо да продължим да използваме Facebook и през 2013-та.

А ако сте по-напред с материала – вижте повече и за Facebook приложенията.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.