Представяме ви Румяна Йохнева от getlokal

Румяна Йохнева е мениджър маркетинг и бизнес развитие на успешния интернет сайт getlokal.com. Разговаряме с нея за предизвикателствата в работата й, за това кои онлайн канали са успешни и за мястото на България в интернет пазара на Балканите.

Кое е най-предизвикателното в работата по проект като getlokal?
Че всяка нова идея води до поне още 50 и реално трябва да си с постоянното съзнание, че напълно завършване няма. Трябва да си много адаптивен, но това включва както бързо възприемане на нови неща, така и бързо освобождаване от стари или доказано неработещи такива.

Използвате различни онлайн канали за популяризиране на сайта си – кои са най-адекватни според теб и променят ли се нещата във времето?
За момента, за нашата таргет аудитория, най-оптималните решения са SEO, реклама и приложения с игри във facebook, както и СРС и СРА понякога, за цвят 🙂

Разкажи ни любопитна случка от работата си, ако има такава?
Последното нещо, което ме накара сериозно да се замисля беше, че се върнахме на идея, която отхвърлихме като неподходяща преди 2 години. Поуката е, че не трябва да забравяме идеите си, а само да ги архивираме 🙂

Оперирате на три-четири различни пазара – има ли големи разлики и къде е България на фона на другите?
Да, освен в България, getlokal има версии в Румъния, Македония, а от май и в Сърбия. Имаме късмет, че сме на Балканите и повечето неща са сходни, но има и разлики. Например, много странно е различното поведение и възприемане на начини на ползане на facebook.

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.