Растежът на вашата Facebook страница и въпросите, на които трябва да се отговори

community-64196_640Много често фирмите са недоволни от резултатите на страниците си във Facebook,очаквайки мигновени резултати . Виждат успеха на конкурентите си и недоумяват защо нямат същите добри резултати.

Много от тях в продължение на години са правили изследвания и проучвания за своите клиенти – поведение при покупка, какво подтиква към действеие за покупка, информационни канали, начин на живот и много други, които са необходими и се използват за интегрирането на социалните медии в бизнеса.
Ключов момент за вашия успех е да познавате своята общност и съпоставено с фирмените цели да задоволите потребностите и желанията на клиентите си.

Представяме ви няколко въпроса, на които трбява да се отговори, за да поддържате живота на Facebook страницата си и да изградите общност от лоялни клиенти, водещи със себе си и последователи.

Какви са вашите цели ?
Не може да имате фирмен профил в социалните медии, ако нямате ясни цели, задачи и план за привличане и връзка с целевата аудитория.
Разбира се, за това е необходимо време, за да се планират и определят цели за това, което искате да постигнете.

Какъв е вашият целеви пазар?
Ако още не сте го направили, сега е моментът да определите ясно своя целеви пазар . Кого искате да привлечете? Специфични демографски данни на вашия целеви пазар. Кои са те? На каква възраст са? Какво желаят и колко са склонни за заплатят като потребители? Как се печели лоялността им?

Какво е онлайн поведението на вашите клиенти?
Кога вашите потребители са на линия и кои социални мрежи използват най-често? Колко често ги посещават? Как предпочитат да им бъде поднесена информацията – текст, видео, изображения и т.н.?

Какъв е идеалния език и тон за разговор с вашия клиент?
Много важен е тонът и начинът, по който разговаряте с вашите клиенти в социалните мрежи – дали да бъдете приятелски настроени или да сте по-официални в обръщенията си към тях? Помислете – какви са клиентите ви, как предпочитат да се обръщате към тях.

Научихте ли ги на ползите от вашия продукт?
Как можете да помогнете на потребителите си да бъдат те по-ефективни в животаи в бизнеса си? Какво ще спечелят от закупуването на вашите продукти или услуги?

 
На тези и на още много въпроси трябва да бъдат дадени отговори, за да бъде “жив” и успешен бизнесът ви в социалните медии.
А ако не сте наясно с отговорите за вашите клиенти – попитайте ги!
Те обичат да отговарят на въпроси 🙂

 

А ние сме насреща да отговорим на всички въпроси, свързани с онлайн присъствието на вашия бизнес! Свържете се с нас 🙂

 

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.