Седем начина, чрез които малкия бизнес може да интегрира SEO, социалните мрежи и маркетинг на съдържанието

hands, which is composed of text keywords on social media themesПредставяме ви седем тактики свързани с маркетинг на съдържанието, които малките фирми могат да използват в комбинация със SEO и социални медии, за да спечелят повече клиенти.

1. Блог
Блогът предлага многобройни социални и SEO ползи. Постовете в блога могат да дават отговор на често задавани въпроси, както и на теми, представляващи интерес за клиентите. Създайте категория за всяка сфера на интерес в бизнеса ви, така че да послужи като ръководство.
Насърчавайте екипа да коментира и промотира блога във всички останали социални сайтове, в които участвате.

2. Бюлетини и E-mail маркетинг
Email бюлетините са чудесен начин да се свързвате директно с потенциалните клиенти, предлагайки им съвети или друго съдържание. Бюлетин изпратен до вече съществуващ клиент помага за опресняване на връзката помежду ви и насърчава нейното надграждане. Един единствен бюлетин би могъл да посрещне нуждите както за определяне на основната сегментация така и за персонализираните характеристики.

3. Медийно отразяване и помощни статии
Информация публикувана в местни бизнес медии и публикации с търговско съдържание могат да повишат ангажираността, доверието и директно да генерират нов бизнес. За да се случи това е необходимо да си изготвите списък с местни бизнес издания и редактори, както и с популярни блогъри. Поинтересувайте се за сътрудничество за такъв вид статии или постове на блогъри. Отдалечаването на съдържанието от вашия собствен блог ще ви даде възможност за достъп до нова аудитория, както и по-обширна обратна връзка.

4. Ресурсен център
Един от начините малкият бизнес да се пребори с по-големите си конкуренти в търсенето и изграждането на авторитет е да бъде по-добър източник на ресурси за клиентите относно полезно съдържание. Обичайните формати за получаването на полезна информация относно закупуването и използването на даден продукт или услуга включват статии, видеа и подкастове. Мислете за това, като за онлайн енциклопедия за съдържание и теми свързани с вашия бизнес.
Един ефективен ресурсен център трябва да бъде оптимизиран в частта си с ключовите думи, лесен за споделяне в социалните мрежи и да привлича линкове от други сайтове. Ключови думи+полезно съдържание+линкове=доминация в търсачките.

5. Социални мрежи и медии
Ако отделяте по малко време за последователно изграждане на връзки, можете да допринесе за дългосрочно развитие на тези връзки и до създаване на една общност. Ключът е да се избере правилната платформа. Тя може да бъде LinkedIn група, Facebook фен страница или профилиран форум.
Не се страхувайте да пренасочвате съдържание. Това, което създадете за бюлетин, блог или ресурсен център може да бъде видоизменено и пренасочено за публикуване и в социалните мрежи.

6. Локално и мобилно съдържание
Много е важно е да разпознаете потребителската тенденция за ориентиране към мобилно търсене в контекста на разпространението на смартфоните и таблетите. Опитът в уеб пространството определено е надхвърлил персоналния компютър и маркетинговите специалисти трябва да разберат начина, по който техните клиенти използват мобилното търсене и какви възможности дава то.
Уверете се, че вашият сайт може да се ползва от мобилни устройства, и ако видите (чрез уеб анализи) значително количество трафик към сайта си  от мобилни устройства, тогава трябва непременно да помислите за създаване на версия съвместима с мобилни устройства.
От гледна точка на локализирането, за компании, които обслужват клиенти в специфични региони или с географско обусловени нужди, е много важно тези фирми да присъстват като резултат при търсене на местно ниво, в географски карти и при специфични запитвания за гео-локации.
При Google и Bing Places, например можете да добавите снимки, видео и описателно съдържание, което ще открои вашия бизнес.

7. Видео
Ако една снимка говори колкото хиляди думи, тогава видеото струва колкото милиони. Едно видео, което откроява вашия бизнес в YouTube може да бъде много полезно за клиентите и чрез него те да научат повече за вас. Видеата могат да бъдат използвани за демонстрация на продукти, да покажат клиентски препоръки и или да представят персонала в една малка компания. Видеата хоствани в YouTube могат да бъдат вградени в блог постове, разширявайки тяхното значение като съдържание.

В заключение, ако притежавате малка компания можете да започнете с малки и специфични инструменти и стратегии, след което да ги разширите и пригодите с повече и разнообразно съдържание според това кое работи и кое не. Уверете се каква информация изискват вашите клиенти, кои теми и ключови думи са важни за тях и тогава оптимизирайте, социализирайте и публикувайте вашето съдържание така, че вашия бизнес да се превърне в „най-добрия отговор” за клиентите в дадения момент. А ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – ние сме насреща! 🙂

One Thought to “Седем начина, чрез които малкия бизнес може да интегрира SEO, социалните мрежи и маркетинг на съдържанието”

  1. Много полезна и добре структурирана статия. Отскоро се опитвам да си обясня света на SEO. Помогна ми много, благодаря ви, че я споделихте. Ако срещна още затруднения, ще се свържа с вас.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.