Седмица на социалните медии – Social Media Marketing Week

Тази година седмицата на социалните медии започва днес, 18-ти и ще продължи до 22-ри февруари. Седмицата се отбелязва с различни виртуални събития, които можете да следите например в twitter под #SMW13

За да отбележим седмицата и ние в ABC Design ще имаме серия постове по темата.

Ето някои основни съвета по вашата работа в социалните мрежи:

  • Подберете в кои от социалните мрежи ще развивате активно свои канали. Желателно е това да са 2, 3 или 4 канала. Ако са повече рискувате да не можете да ги поддържате.
  • Избраните канали поддържайте редовно и равнимерно. Това означава постове например два пъти на ден, но не последователно, а сутрин и вечер. Не е добре да имате два-три поста последователно и след това пет дена мълчание.
  • Не рекламирайте, а впечатлявайте феновете си, а с това постепенно изграждайте и общност.
  • Подбирайте различно и уникално съдържание за различните си канали, не дублирайте, с което рискувате да досадите на феновете си, които ви следват навсякъде.
  • Знайте, че човек е Homo ludens – обича да играе, а именно със социалните мрежи заиграването е още по-лесно, очаквано и насърчава активното включване.
  • Бъдете позитивни – винаги и навсякъде, специално през корпоративните си профили. Дори да получавате критики или хейт – запазете добрия тон.

Още по темата:
Посетете официалния сайт SMW 2013
Поддръжка на фейсбук страници – съвети
Защо да продължим да използваме Facebook и през 2013

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.