Семинар 2014:вече знаем без какво не можем онлайн

1

Ето че стартира и учебната 2014 година при нас в ABC Design:) Какво имаме предвид?
Вчера успешно проведохме първия ни семинар за тази календарна година.
Екипът ни остана очарован от интереса, който всички присъстващи на събитието проявиха. Вярваме, че и те си тръгнаха доволни, заредени с нови идеи за онлайн развието на своя бизнес.

Какво представиха нашите видни лектори накратко.

Като експерт с дългогодишен опит и практика, Жюстин Томс сподели своите виждания за тенденциите, които всеки бизнес трябва да проследи в развитието си онлайн през 2014. Успехът е възможен, когато използваме комбинации от различни техники за представянето на съдържанието – тексотеве, графики, изображения, видео и т.н. Но за да сме наистина успешни, това съдържание трябва да е уникално – креативно, свежо, интригуващо, актуално.

В първата половина на семинарния ден Камелия Нинакова сподели основните тенденции в мобилните версии, приложения и кампании. Какви са основните грешки, които трябва да избягваме и колко е важно да може да дадем възможност на потребителите да комуникират с нашия бранд не само чрез десктопа.
Следвата интригуваща лекция, която експертът по социални мрежи представи, бе за значението и важността на присъствието на нашия бранд в социалните мрежи. Освен актуалните данни, които научихме за увеличаване значението на социалните мрежи в живота на обикновения човек, но и на бизнеса като цяло, получихме един красив дъжд от знания и малки успешни практики.

Разбира се, не може да се говори за тенденции и да се пропуснат тези в потребителското изживяване – ползваемостта и стила на поднасяне на информацията в онлайн пространството. За това разказа и Горица Белогушева. Основните акценти, които тя подчерта са, че модерният стил /различните шрифтове, опростени цветови схеми, минимална навигация и т.н/, видео съдържанието, добре разказаните и поднесени истории в уеб сайтовете, увеличават ползваемостта, а потребителите остават с усещане за получаването на по-висока добавена стойност за себе си.

И тъй като не малко пъти споделихме, че видеото върви като задължителен елемент за привличане и задържане вниманието на потребитителите, не пропуснахме да се насладим на лекцията на Андрей Хадживасилев. Като режисьор в Revive Vision, Андрей разказа какви са основните тенденции в онлайн видеото и показва чудни вайръл видеа, които впечатлиха.

Темите ви се сториха интересни? Именно затова решихме да дадем втори шанс на тези от вас, които не успяха да присъстват на събитието.
Очаквайте анонс за новия ни предстоящ семинар в понеделник!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.