София – столица на Нова Европа и дом на вълнуващи иновации

IMG_20180222_094217На 22-ри февруари в София се проведе форумът Innovation Explorer: Innovation state of mind. Food for thought. Тазгодишното издание беше отново богато на лектори, майсторски класове и най-вече вдъхновяващи идеи.

Едно откритие не е равно на иновация. Според Кирил Петков откритието е само идея, която се превръща в иновация едва когато бъде вкарана в полезна употреба за човека и обществото.

Иновацията е само средство за постигане на цел, каза Филип Генов. Много по-важно е човек да може да се концентрира и фокусира върху това, което иска да постигне с нея, а не върху желанието неминуемо да създаде иновация.

Новаторският дух не може да бъде наложен. Не е нужно да се въвеждат закони за стимулиране създаването на иновации и открития, сподели Стефан Ганчев. Нещата трябва да се случват по естествен начин.
Знанието е ненужно, ако не променя поведението ни.

Трябва постоянно да придобиваме нови умения, защото в днешно време изискванията на работното място се променят ежедневно, каза Фредрик Шайде. С негови думи: we need to constantly reskill in order to remain relevant.

София е столицата на Нова Европа и дом на вълнуващи иновации и start-up общност според Бари Бранд.

Създавайте иновации в полза на хората и планетата.

Когато една фирма работи с това кредо, тогава хората са по-щастливи и съответно по-мотивирани. Когато хората са щастливи и мотивирани, тогава те са много по-способни и иновативни.

Четвъртият форум беше и тази година на много високо ниво – невероятни лектори, добра организация и заинтересована публика, която остана до последно и задаваше вълнуващи въпроси. След форума всички си тръгнахме вдъхновени и с food for thought.

 Ние, от екипа на ABC Design and Communication благодарим!

One Thought to “София – столица на Нова Европа и дом на вълнуващи иновации”

  1. В тази връзка, България трябва да отделя повече средства за финансиране на българските стартъпи – тук живеят и работят адски кадърни хора с идеи и иновативно мислене – нека държавата да ги подкрепи!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.