Социалната ни отговорност

Днес в София се проведе среща, на която имахме честа да сме поканени и да присъстваме, организирана от UNDP и Глобален договор, на която се дискутираха проблемите на Корпоративната Социална Отговорност. Само да напомним, че ABC Design & Communication се присъедини към Глобалния Договор през ноември 2006 г.Представиха се резултати от проучване на Алфа Рисърч за корпоративната социална отговорност, проведено сред средни и големи фирми. Оказа се че 7% от последните имат служител или цял отдел, който да се занимава с КСО.

Присъстващите – представители на бизнеса, академичните среди, NGO сектора, медии, научихме, че КСО е различно от дарителството и спонсорството, с което основно се бърка у нас.

Бизнесът следва да е “добър член на обществото”, както каза Нийл Буне, Постоянен представител на програмата на ООН за развитие у нас. “Както учим децата си да са отговорни, така следва да сме отговорни и ние. Да си отговорен помага на теб самия и на тези, около теб, на обществото”.

КСО е “нов феномен” за страната, според Боряна Димитрова от Алфа Рисърч.

КСО следва да се превърне в престижна социална норма -бяхме единодушни всички присъстващи.

В контекста на социалната отговорност ето само част от нашите, на ABC Design & Communication проекти, ориентирани към обществото:

300 бебета повече – проект на Az-jenata.com и инициативен комитет (2006) – за още информация тук.

– Мъже със сърце – проект на Az-jenata.com (2004-2005)

– Базари за родители – проект на Az-jenata.com и ROI. (2005-2007)

Аз заеквам, ти заекваш – проект на Az-deteto.com и СИЗ (2004)

и други – с гордост можем да заявим, че сме силно социално отговорна компания!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.