Социалните медии и успешният маркетинг

Marketing StrategyВъпросът, който стои пред всяка компания е как ефективно да разработи онлайн маркетинг стратегия, която да генерира добри резултати. Какви инструменти да използва и как да представи по интересен и вълнуващ начин съдържанието си?. Инструментите за социални медии са много, маркетолозите трябва да преценят кои добри практики да изполват и кои трябва да бъдат избягвани.

Всички правим грешки, важното е да се учим от тях и да споделяме и с други хора, които да ги избегнат. Представяме ви няколко съвета за маркетинг в социалните мрежи, които ще ви помогнат за вашата социална онлайн стратегия:
1. Съдържание, съобразено с целта
Информация, която се повтаря многократно няма да работи с вас, а срещу вас. Не повтаряйте едно и също съдържание. Съобразете го с желанието на аудиторията и вашата цел.

2. Взаимодействие
Взаимодействието с клиентите в социалните мрежи може да се окаже трудна за овладяване тактика от фирмите. Намирането на правилния баланс и интригуващо съдържание, което да вдъхновява и води до действия от страна на клиентите може да бъде постигнато чрез подходящо използване на социалните инструменти. Отделете време за комуникация и взаимодействие с вашите реални и потенциални клиенти. Покажете им, че ви е грижа за тяхното мнение!

3. Оптимизирайте!
Както се грижите за съдържанието и оптимизацията на вашия сайт, така следва да правите и със съдържанието в социалните медии.

4. Кой управлява вашата марка в социалните медии?
Дали това сте вие или част от екипа ви, а може и всички. Внимателно подбирайте хората, които се грижат за името на марката в социалните медии. Изказване, комуникация, внимание и съобразителност – всеки човек би действал по различен начин, а аудиторията ви може да се обърка.
5. Вашата цел в социалните медии
Не забравяйте защо използвате социалните медии за целите на фирмата. Чрез създаването на набор от реалистични и постижими цели можете да тествате кое работи за вас и кое – не, и да адаптирате вашата онлайн маркетингова стратегия именно там, където резултатите ще бъдат най-впечетляващи.
Чрез ефективни средства измервайте вашия успех, за да видите възвръщаемостта от онлайн стратегията си.
6. Бъдете иновативни!
Бъдете отворени за най-новите тенденции. Експериментирайте с вашата стратегия за намиране на нови и интересни начини за представяне на информацията във мрежите.

7. Приложение на съдържанието
Сайтовете за социално споделяне не са едни и същи – Facebook. Twitter, Linkedin и др. Всяка една от тях има собствена индивидуалност и неписани закони за използване им. Аудиторията като комуникация и действия е различна в различните социални мрежи. Бъдете внимателни, следете конкурентите, разберете какво харесва аудиторията, до колко е склонна да приема информация и в какво съдържание и времеви интервали да бъде поднасяна. Ако вашата социална стратегия за Twitter, Facebook, Linkedin и др. е една и съща – веднага преразгледайте плана си!

 

Надяваме се статията да е била интересна за вас! Ако имате запитвания и искате да се консултирате за вашата онлайн стратегия – ние сме насреща! Свържете се с нас! 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.