Стажанти в интерактивна агенция – финалът

От поканените за втори кръг студенти, успешно се справиха шест души. За нашата интерактивна агенция това е повече от хубаво и дори малко неочаквано.

Бяхме им приготвили едно малко теоретично изпитание и едно по-сериозно но и по-приятно практическо. Относно теорията – само един любопитен факт – 50% предпочитат блогoвете и 50% са фенове на twitter 🙂

Практичната част се отнасяше до най-подходящ микс от бъдещи рекламодатели на www.az-jenata.bg и www.az-deteto.bg. С малки изключения получихме доста адекватни предложения.

Най-интересна бе задачата за комуникационни умения, убедителност и обществена активност. Всеки кандидат трябваше да подкрепи една кауза и да намери най-голям брой застъпници за нея. Общо взето половината се справиха.

Остава финалната част – интервю, което ще се проведе утре и в понеделник ще си имаме чисто нов стажант 🙂

И още нещо интересно – тема над която могат да помислят и да коментират HR-ите. Оказа се, че всички участници във втория кръг бяха озаглавили файла на cv-то си със своето име. А всички, които бяха прикачили файл cv.doc не проявиха желание да се състезават. Явно това е сигнал за кандидат, който изпраща автобиографията си на всяка възможна обява и не е склонен да положи допълнителни усилия!

Още веднъж благодарим на всички, които проявиха интерес към стажантската ни програма.

И накрая едно лично признание към Жюстин – по обективни или не причини, студентите от НБУ бяха по-активни и дори малко по-подготвени от тези на УНСС 🙂 Разбира се, говорим само за областта на онлайн маркетинга 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.