Съвети за адекватно менажиране на Twitter за Вашия бизнес (2 част)

twitter_bird_follow_meСлед, като в миналия ни пост започнахме темата за менажирането на Twitter в полза на вашият бизнес, сега Ви представяме и продължението.

4. Отговаряйте на активности по вашите туитове
Следете коментарите по туитовете на бизнес профила ви. Отговаряйте на потребителите все едно сте лице в лице с тях и искате да спечелите тяхното уважение. Това ще ви даде повече индивидуалност и ще накара тези хора да се чувстват ангажирани пряко с марката.

5. Търсете в Twitter по вашето име
Използвайте функциите на Twitter за търсене, за да намерите  препратки, в които се споменава за вашата фирма и ги следете постоянно. Можете да използвате  уеб сайта на Twitter,  клиентски програми, като TweetDeck и Tweetie, които поддържат запазени търсения, или дори използвайте вашия четец на RSS, като се абонирате за всяка страница съдържаща резултати с името на вашият бранд.

6. Използвайте Twitter, за да зададете въпроси на потребителите си … и да получите добри отговори
Twitter е чудесен начин да получите отговори на въпроси. Опитайте се да разберете какви са вашите потребители и от какво се интересуват? Използвайте Twitter, за да ги попитате.  Разбира се, това не е научно изследване, но мненията на потребителите могат да ви покажат моментна снимка на настроенията им, което от своя страна може да бъде поучително и продуктивно за вашия бизнес. Чуйте ги!

7. Бъдете добър  Twitter потребител
Можете да убедите вашите Twitter  последователи да насърчават и други да ви последват. Но това, разбира се, не трябва да противоречи на етиката на Twitter. Ако опитате да насърчите последователите си да разпространяват информация за вас с игра или лотария то това не бива да става под формата на награда за едни, но спам за други.

И така – дори и да не сте от типа хора, които използват Facebook или Twitter няма съмнение, че тези форми на връзка и комуникация са мощно средство за вашия бизнес и е необходимо да присъствате в тях. За това не се колебайте, а ни потърсете – ние знаем как да ви помогнем в тази насока!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.