Съвети за успешен уеб сайт

Има няколко правила за превръщането на един сайт в успешен уеб проект:

1. Онлайн аудиторията може да се контролира, но трябва да се действа внимателно – всяко нещо в своята прекаленост е вредно. Всичко да е на един клик разстояние, да се случва веднага и да се потвърждават очакванията на потребителя. Той е важен и всички усилия на уеб агенциите са насочени именно към Негово Величество Потребителя.

2. Фокусът е дизайнът – лек, изчистен, но в същото време достатъчно информативен и стилен. Дизайнът обикновено е първият препъни камък при реализацията на един уеб сайт, той не бива да се подценява. Важно е дизайнът да позволява на потребителя да допринася за проекта със свое съдържание.

3. Оптимизация – разбира се, че един уеб сайт трябва да е добре оптимизиран за търсещите машини. Започва се от дизайна, преминава се през програмирамния код и накрая на помощ идва интернет рекламата.

4. Баланс на функционалностите – какво ще прави потребителят на един сайт е основно предизвикателство. От особено значение е при промо сайтовете и онлайн кампаниите.

Съществуват още много хитринки при разработването и популяризирането на уеб сайтовете, ние в ЕйБиСи Дизайн сме на разположение да ги споделим с вас, запитайте ни още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.