Съвети за успешен Inbound маркетинг

Inbound MarketingКато за начало: “Какво представлява Inbound маркетинга” ?
Той разчита на точно формулирано и предадено послание за привличане на целевата аудитория. И се избягва непрекъснаното предлагане и пренасищане. Важното тук е посланието да бъде предадено по интересен начин, което от своя страна ще превърне потенциалния клиент в реален.

Ето и основни съвети, които ще ви помогнат да  се справите успешно с Inbound маркетинг-а

1. Без бюджет за реклама
Inbound маркетингът е чудесно решение от икономическа гледна точка. Потребителите се насищат от генерирани натрапчиви реклами, не го правете! “Говоренето” и отделеното внимание са начинините, по които да достигнем до тях без да ставаме досадни.

2. Oснови на Inbound Marketing
Основите на този тип маркетинг са: полезно съдържание, SEO, блогове, медии, стойност, фокус върху привличане и обслужване на клиентите.

3. Слушайте преди да действате
Най-важното нещо за един търговец е да изслушва внимателно предпочитанията на своите клиенти, да осмисли и формулира базата данни от информация, за да поднесе по-интересен и вълуващ начин своето съдържание, продукт или услуга.

4. Дайте на аудиторията си това, което желае
Съдържанието продава! Стремете се да изграждате ефективно съдържание, което да заинтригува публиката. И не забравяйте да се вслушвате в тях!

5. Съдържание във вашия блог
Мислете за вашето съсдържание като за актив, всички услилия, всяка тема във вашия блог трябва да призовава към действие. Блогът като актив спомага за пълноценната стойност.

6. Ценете съдържанието, което предлагате
Съдържанието, което имате натрупано до момента трябва да се запази и да има достъп до него от целевата аудитория. Приложете двигателя на съдържание и използвайте в семинари, книги, блогове или други мултимедийни форми на съдържание.

7. Споделяне
Направете така, че съдържанието ви да бъде лесно за споделяне от други хора. Ще бъдете изненадани колко голяма част от него се губи, защото липсват инструменти за споделяне. Сподляйте и направете споделянето за другите лесно!

8. Измервайте резултатите си
И все пак не забравяйте да измервате резултатите си, за да разберете кое работи за вас, и кое – не. Ефективните маркетингови стратегии трябва да бъдат гъвкави с възможност за промяна и фина настройка във всеки един момент.

Повече информация за съдържането вижте тук:

А ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – ние сме насреща! 🙂

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.