Съдържание за уеб сайт – 5 тънки момента

Вашият бизнес е онлайн, но знаете че пред вас все още има много път. Възможности! Нещата, които казвате и правите в Интернет определят отношението към вашия бренд. Съдържанието по своята същност обаче обхваща не само “social content”.

1. Съдържанието има много лица и форми. Най-познат е текстът, на който се набляга и заради SEO. Картинките се подценяват (авторските) и често за хубост се слагат разни нерелевантни и “взаимствани” изображения. Видеото пък се надценява – не става толкова сложно и скъпо, колкото предполагате.

2. Интерактивният елемент! Съдържанието може да позволява и двупосочна комуникация. Игра? Конкурс? Приложение? Анкета? “Съдържание” е и идеята за това, как да събереш нужната ти информация от потребителите.

3. Не е нужно само ти да го създаваш! User Generаted Content е резултатът от предните две точки. Даваш идеята и платформа за споделяне и потребителите се заемат да творят. После обсъждат, коментират, оценяват…общуват.

4. Личното отношение променя всичко. Това е най-важното за абсолютно всяка комуникация – да бъдеш …човек. Изискването да си искрен, честен, отзивчив и т.н не те прави просто по-добър маркетинг експерт, а по-стойностен човек, работещ за бренд, на който може да се вярва. Т.е. тези качества се пренасят от екипа към бренда/продукта. Тънкият момент тук е, че освен чудесен човек, трябва да си и професионалист с нужния опит и знания. Хората искат да говорят с експерти!

5. Грижата за съдържанието. Кой я осъществява? Дали ще са текстовете и новините в уеб сайта или проследяване на активностите във Facebook, не е срамно да разчитате на някой друг за това. Все повече клиенти осъзнават, че нямат ресурс да се грижат за всичко сами и го аутсорсват към някой, който обича да го прави. Тук важно уточнение е, че дори да делегирате тази задача, винаги трябва да сте на линия за обсъждане на даден казус. Все пак става въпрос за Вашият проект.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.