#bgsite Уеб семинар 2013!

FB_IMG_13848546011808467
Уеб семинар 2013, който се проведе преди награждаването на победителите в конкурса БГ Сайт 2013, събра много професионалисти
от дигиталния свят. Мястото беше Американския институт, а лекторите доказани специалисти. Сред тях бяха и Жюстин Томс и Камелия Нинакова от ABC Design & Communication. Жюстин Томс откри семинара и припомни, колко е важно да сверим часовниците си с новостите в дигиталния свят. Думите ѝ дадоха началото на цялото събитие и бяха увод към лекцията на Камелия.

Лекцията на Камелия Нинакова беше за онлайн маркетинга, като съвкупност от различни методи и техники, които помагат при реализиране на успешни проекти в интернет. В лекцията, Камелия разгледа различни инструменти, чрез които маркетингът се превръща от сложно начинание в приятно изживяване, което да бъде оценено от потребителите. Беше обърнато внимание и на различните методи за изграждане на иновативни сайтове и блогове. Не бяха подминати и новите тенденции, които показват нарастващото използване на мобилните технологии. Със задоволство можем да кажем, че Камелия предизвика огромен интерес с лекцията си и доказа, че в АBC Design & Communication работят доказани специалисти, които имат усет и поглед в бъдещето.

След това гостите имаха удоволствието да слушат Събина Панайотова и Константин Павлов, които са много популярни и четени блогъри. Техните лекции бяха съответно за писането в уеб и как новитетехнологии помагат за развитието на демокрацията.

В лекцията на Константина Василева от Perceptika гостите видяха успешни пример в света на онлайн маркетинга. Спиращи дъха клипове, които прекрачват границите на рекламата и се превръщат в късометражно кино бяха сред демонстрираните проекти. Светът на маркентинга еволюира зашеметяващо бързо и благодарение на тази лекция, участниците в семинара видяха важността на прогресивното и креативно мислене за създаването на нови продукти.

След няколко минути отдих, които дойдоха точно на време, Любомир Русанов от Суперхостинг, обясни на присъстващите, защо хостинг услугите са изключително важни за успешното развитие на всеки бизнес в интернет.

Темата за успешно развитие в уеб беше доразвита в следващата лекция, в която Генади Воробльов разясни как onpage оптимизацията помага за по-добра реализация на всеки онлайн проект.

След увлекателната и непринудена лекция на Генади, Камелия Георгиева отново припомни на всички присъстващи важността на добрата комуникация между бизнеса и потребителите. Въпреки, че изглежда лесна, тя е ключът към по-приятното изживяване на потребителите, когато ползват даден продукт. Днес, в света на уеб всеки има свободата да избира и това налага взаимодействието между клиентите и бизнеса да са на много добро ниво.

Всъщност приятното изживяване на потребителите, когато ползват даден продукт е най-важното и ние можем да направим много за да го подобрим. Това е и нашата основна задача в ABC Design & Communication – да превърнем ползването на интернет във вълнуващо преживяване. Тази теза беше в основата на последната лекция, водена от Александър Варов, как да превърнем ежедневното боравене с уеб в удоволствие.
В ABC Design & Communication, винаги се стремим да превърнем работата ви в приятно изживяване.

Радваме се, че успяхме и тази година да допринесем за успеха на Уеб семинар 2013! Изпълнени с ентусиазъм ние ще продължим винаги да даваме най-доброто от себе си, както сме правили досега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.