Премиерата на филма Целувка за лека нощ

Вчера, 20.09.2007г, в Дома на киното в София се състоя премиерата на документалния ни филм „Целувка за лека нощ“. Освен екипа, реализирал филма, участниците и партньорите, в залата присъстваха още над 200 зрители, съпричастни с инициативата „Аз съм! За всяко дете – семейство“ за намаляване броя на изоставените деца в институции.

Снимки от премиерата можете да видите тук.

Ето и част от реакциите на първите зрители на „Целувка за лека нощ“:

Много хубаво бяха снимани децата. Бяха показани дечица, които действително са като всички останали. Като, че ли скрития смисъл беше “това са нашите деца – те са като всички“ – Толя Стоицова, социолог.

Това е първата премиера за тази година, която съм щастлив че можах да видя. Един млад, надежден режисьор. България ще бъде щастлива с него. – Кирчо Манолов, кинорежисьор.

Филмът ме развълнува наистина. Не претендирам как е направен, но идеята ме сграбчва за сърцето. – Владимир Станков, търговец.

Филмът хваща народа за гушата. Разтърсващи са цифрите, разтърсващи са мащабите на това явление. Всички деца имат крайна необходимост от целувка за лека нощ както от витамини, въглехидрати, храна, дрешки. – Вълчан Вълчанов (преподавател Факултета по журналистика към СУ “Климент Охридски”)

След премиерата филмът ще търси своите зрители с поредица специални прожекции пред студенти и ученици, ще участва в български и международни кино фестивали.

Ето и първите коментари от наши приятели:
Деси Бошнакова: Приемете поздравленията на РОШ за всеотдайността на целия ви екип да направите живота на децата от домовете по-добър. Филмът наистина си струва усилията и трябва да се види от колкото се може повече хора. Успех! И пожелания децата в домовете да намаляват, а вие да правите все такива хубави филми, но по по-хубави поводи!

Таня Илиева: Желая успех на начинанието! Филмът “Целувка за лека нощ
е много въздействащ. Иска ми се да го видят възможно повече хора.

2 Thoughts to “Премиерата на филма Целувка за лека нощ”

  1. Ирина Ганчева

    Гледах за успеха на “Целувка за лека нощ” и много се радвам, че има хора, които обръщат внимание на тези деца.

  2. Валентина Лихарска

    Прочетох отзивите за филма, прочетох за филма и искрено се радвам, че Вашия “разказ” за хиляди сходни съдби е трогнал сърцата и е докоснал съзнанието на много хора. Вярвам ,че всички заедно можем да променим света, в който живеем, света, чийто създадели сме самите ние.

    Поздравявам Вас и Андрей Хадживасилев, както и всички участници във филма. С нетърпение очаквам възможността да го гледам.

    С уважение и огромно съжаление за пропуснатата премиера д-р Валентина Лихарска

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.