10 000 писма до Дядо Коледа

Четвъртата поред коледна кампания „Писмо до Дядо Коледа“ на детския портал Az-Deteto.com завърши с 10 000 изпратени имейли. Толкова бяха и децата, които получиха на Бъдни Вечер лично писмо от Дядо Коледа.Повечето от писмата за веселия старец са изпратени от момичета (около 55% от 10 000 писма), а останалите 45% са от момчета. Най-активни са 8-12 годишните (46%), следвани от тинейджърите (26%). Най-малките, тези на възраст до 7 години, очевидно също нямат проблеми с виртуалните писма, подпомагани понякога от мама и татко – техни са 20% от тазгодишните писма. интересно е, че удоволствие и радост в писмата до Дядо Коледа намират и по-големите – 8% от участниците в кампанията са на възраст над 19 г.

Изключително успешно протече и традиционния конкурс на детския портал за коледни картички. В редакцията на Az-Deteto.com пристигнаха над 500 коледни картички, изработени ръчно от деца от цялата страна. Най-добрите от тях бяха показани на две паралелни изложби – в Младежкия Театър „Николай Бинев“ и в Столичния Куклен Театър. Голяма част от картичките бяха разпродадени, като със събраните средства, ще бъдат закупени подаръци за децата от Помощното училище интернат “Васил Левски” в гр. Средец.

Голямата награда в конкурса – дигитален фотоапарат HP Photosmart E327, предоставен от Хюлет Пакард България – печели Никола Петров от Сливен. Бойко Костадинов от ЧСОУ “Рьорих”, София , печели специалната награда на Младежки театър „Николай Бинев“. Още 10 деца получават награди от Az-Deteto.com и Младежкия Театър.

Официалното връчване на наградите от конкурса „Моята коледна картичка“ ще бъде на 6 януари 2007, събота, от 11 ч. в Младежки Театър „Николай Бинев“.

Заповядайте!

48 Thoughts to “10 000 писма до Дядо Коледа”

 1. ЗДРАВЕЙ МИЛИ ДЯДО КОЛЕДА. ИСКАМ САМО 3 ПОДАРЪКА ТЕ СА:ЛАП-ТОП,ПАЛАТКА И УОКИ -ТОКи +26 ЛСД ИГРИ ОБХВАТ5 КМ!!!!МНОГО ТЕ МОЛЯ ДЯДО КОЛЕДА САМО ТОВА ИСКАМ ТОЗИ КОМПЮТЪР Е НА МАМА НЕ МИ ДАВА ДА ВЛИЗАМ В НЕТА САМО И КАЗАХ ЗА МАЛКО ДА НАПИША НЕЩО!!!!! ТИ СИ ЕДИНСТВЕНАТА МИ НАДЕЖДА!!!!!!! МИЛИ ДЯДО КОЛЕДА ЩЕ СЕ ВИДИМ НА КОЛЕДА ОЧАКВАМ ТЕ С УДОВОЛСТВИЕ С ПОДАРЪЦИТЕ!!!!!!!!! ЩЕ СЕ ВИДИМ НА КРАСИВАТА КОЛЕДА СКЪПИ ДЯДО КОЛЕДА ДА НО ПРОЧЕТЕШ НА ТОВА ПОЖЕЛАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Мили дядо Коледа, аз се казвам Атанаска Петрова Тенева и съм от гр.
  Първомай на девет съм и изкам на Коледа да ми донесеш Барби с кухня може и бебенце. Аз много ще слушам обещавам. Моето братче ми каза че иска голяма кола пожарна.Очаквам те

 3. Скъпи Дядо Коледа моля те донеси ми за Коледа влакче с метални релси.

 4. Теодор Данаил

  Мили дядо Коледа, ние се казваме Теодор и Данаил и сме от град Варна. Данаил иска да получи като подарък ролери, да не са детски модел и да са номер 32-34. Теодор мисли мисли и той реши да поръча ролери – ама те да са номер 36-38.Ще чакаме с нетърпение.

 5. sarni4ka

  Мили Дядо Коледа, Тази година бях много послушна Сърничка….Работих много,смях се и страдах….Едно остана съкровенното ми желание: Да получа 7 прегръдки от Меченцето ми! Зная,че желанието ми е голямо и трудно изпълнимо….,но все пак се надявам да ми помогнеш мъничко поне… искам да стане реалност…Ще чакам под елхичката…. С много надежда Сърничката

 6. Карина

  Скъпи Дядо Коледа,мама казва, че съм слушала тази година.И заради това те моля, да ми донесеш на dvd филмът Polar express,и ако можеш да направиш така, че леля да се върне за Коледа в къщи.
  С пожелание да си жив и здрав и все така щедър!

 7. Стилян

  Скъпи Дядо Коледа,тази година за първи път ще празнувам Коледа и се надявам да не ме пропуснеш.Моля те когато дойдеш да ме събудиш за да те видя и да те целуна.Също така те моля да ми донесеш най-хубавия подарък на света-цялата любов на света и много здраве за цялото ми семейство.Е,все пак се надявам да има и някоя кола под Елхата…..но това ще го решиш ти!!!Целувам те и те чакам!

 8. Женито

  Скъпи Дядо Коледа,както знаеш всяко дете иска подарък от теб.Аз , също като тях искам подарък,щеми донесеш ли колело и МОНОПОЛИ СВЯТ.

  Целувки, Жени!гр.Варна;

 9. няма дядо коледа

 10. аз знам че дядо коледа не съществува

 11. Скъпи деца този път се обръщам към вас.
  Тези които не вярват в Дядо Коледа значи че нямат въображение.
  Наистина в Лапландия има Дядо Коледа но той разнася подаръци само там. Така че даже наистина да нямаше Дядо Коледа и той да беше легенда знайте че той винаги ще е духът на Коледа.Този текст беше най-вече към големите деца.
  Аз съм на 10год. от гр Първомай

 12. Антония

  кажете ми бе хора още една причина имам да знам че дядо коледа не съществува!ние не можем да изживеем и половината от един век а дядо коледа вече ги направи 17! не години а века!сега вече дано да ми вярвате и може да не одобрят коментарите ми но се замислете толкова ли сте глупави за да се хванете на въдицата?аз веднъж го направих от невнимание и сега страдам!

 13. Чочи

  Ооо, много ми е жал за тези, които мислят, че Дядо Коледа е лъжа!

 14. Мили дядо Коледа тази година не бях много послушна и си пожелавам да ми донесеш няколко книги от поредицата на”Лили Чудото”.Благодаря че прие и моето писмо.

 15. Аз мисля че “Нани” е е права защото моите родители казват, че когато човек не вярва в някой в този случай Дядо Коледа не получава нищо.Има една поговорка”Сърдит Петко празна му торбата”.

 16. криси

  мили дядо коледа аз искам за коледа истинско котенце и бейбеазморе
  рекламират го по jetix oflrgodke osof uf.eod

 17. криси

  не слушах много тази година но моляте донеси подараците който
  туку що си пожелах бебето което си пожелах не се казва бейбеазморе -а бейбеаморе

 18. криси

  и много те моля да приемеш писмото ми много те обичам и ти пращтам-
  100 целувки от киси

 19. Мили Дядо Коледа, аз искам всички по целия свят да са щастливи и ако може подаъкът който искам е интерактивно бебе аморе от бипопоп от Магдалена Христова христова

 20. mili dqdo koleda tazi godina mama kazva che sam bil poslushen.I zatova ako moje da mi podarish sony ericsson k800i.Tova e mobilen telefon. Shte te ochakvam na budni vecher s neturpenie i mnogo radost.Dano da mi go donesesh.

 21. аз вярвам в дядо коледа
  но ще ви кажа защо някои дечица не вярват в дядо коледа:
  тези дечица са бедни и никога не са получавали дом или поне малко щастие те са вярвали в дядо коледа чакали с нетърпене коледа въпреки че нямали никакви дрешки с които да се боряд в студа и никаква храна за да оцелеят.
  те са вярвали всяка година но нищо й не им се збъдвало на коледа
  от тогава малките бедни дечица правят всичко по силите си за да оцелеят.
  Мольяти се дядо коледа , спосни се с своята шейничка и им помогни да оцелеят рез тези мрачни ледено стодени дни.
  Те имат нужда от твоята помощ!!!!!!!!!!!!!!

  Написа сега в сайта 10 000 писма до Дядо Коледа
  Камелия сергеева . държава : България . Град Варна

  Благодаря че ми позволихте да изкажа сърцето си !

 22. like evry one
  I am a kid
  and ai baliyv in sana kloss!
  pikas i am a 10 olds.

 23. Калин Стоев

  Коледа
  Скъпи Дядо Коледа,
  искам България да се промени във всичко.Няма да искам оригинални футболни бутонки,защото моите родители ми обещаха да ми купят и ще ми купят.Просто искам да ми даваш повече кураж във всичко,да има здраве и щасстие в целия свят,а и няколко подаръка:
  ФУТБОЛНА ТОПКА-adidas Terrapass Top NFHS Soccer Ball (Metallic White/Pool/Dark lngigo)
  СЪЩО ИСКАМ НЯКАКВИ ИГРИ КАТО ЗА МОМЧЕ ЗА ПЛЕЙСТЕЙШЪН 2!!!!!
  И АЗ СЕ ЧУДЯ,ЧЕ МНОГО МАЛКО НЕЩА ИСКАМ ЗА КОЛЕДА,НО ВСИЧКО ДРУГО ЩЕ МИ ГО КУПЯТ РОДИТЕЛИТЕ МИ!!!!!!!!!!!!

  С МНОГО ОБИЧ ОТ КАЛИН!!!!!!!!!!!!!

 24. Калин Стоев

  ЗАБРАВИХ ДА ТИ КАЖА,ЧЕ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ-ВАРНА 🙂

 25. Мили дядо Коледа аз се казвам Магдалена Александрова Георгиева тази година съм много послушна за коледа искам дънки и телефон.Обичам те:Велико Търново Ул.К.Гайтанджията №64

 26. Мили Дядо Коледа Искам всички по целия свят да са щастливи да ги зарадваш с куб подаръци,за мене си пожелавам да ми донесеш емпетройка и вървяща кукла друго неискам.С обич:Магдалена Александрова Георгиева:Велико Търново

 27. Мили дядо Коледа някой друг е писав вместо мен мног ви се извинявам това за дънките не съм го писала аз и нарочно моята приятелка си избрала тоз адрес защото там живее нейна приятелка аз искам голям мечок

 28. Михаела Савова

  Мили дядо Коледа, аз се казвам Михаела Савова Тончева и тази година много, ама много слушах и искам интерактивно бебе пипи-попо.Обичам те:България Шумен Ул.П.Делян №11

 29. sheli

  mili dqdo koleda az izkam moeto semeistvo da e jivo i zdravo sashto taka moeto bonbon4e .jelaq ti mnogo kasmet s obi4 sheli

 30. Скьпи дядо коледа през годината имах много добри оценки.надявам се някои път лично да те видя.за коледа искам да ми донесеш интерактивно бебе аморе.много мои приятелки казват че не съществуваш но аз съм обедена че съществуваш и носиш щастие на големи и малки.аз живея в България град Раднево обичам те.

 31. nikolai

  дядо коледаа аз сум на 10 и съм от сопот искам да получа нокиа 6233 един мои приател има такава а аз имам един телефон където е много зле ако съществуваш трябва да ми го донесеш ако не ми го донесеш ще се разочаровам и ще осъзная ,че не съществуваш !!!

 32. Скъпи дядо коледа през годината бях много послушен и се учих добре аз съм на 3.3а коледа искам да ми донесеш голяма кола с гараж гаражат да може да се отваря.Аз живея в българия град раднево обичам те

 33. katrin ogianova kirilova

  ммили дядо коледа,
  vi mnogo obi4am

 34. Скъпи Дядо Коледа искам малък лаптоп сас интернет и мама и тати и вси4ки да са живи и здрави!

 35. Мартин Малаков

  Мили дядо коледа през годината не бях много послушен ако имаш възможност донесими голям джип с дистастионо управление Марти.

 36. mili dqdo koleda tazi godina slu6eh s malki propuski no te ne sa ni6ty bih iskala da polu4a golqm bql me4ok koito da mi kazva obi4am te . bih iskala da ti kaja na jivo 4e te obi4am i vqrvam v teb .az s1m ot b1lgariq grad nedelino .

 37. nadejda nik. kal4eva

  Skapi diado Koleda,Za tazi godina biax mnogo posly6na i si iziajdax vsi4ko.moliate diado Koleda donesi mi novata kykla barbi moskitarkata. 4akam te s netarpenie .

 38. nadejda nik. kal4eva

  zabravix da ti kaja 4e jiveia v sofia!

 39. emilia

  iskam da mi varne6 tatko

 40. скьпи дядо коледа извинявай дано да получиш писмото аз се казвам дани и много слушам имам само 6 в училище и искам да ми подариш каквото решиш че имам нужда и каквото решиш

 41. Гоги

  Скъпи Дядо Коледа,
  Моля ти се да ми донесеш Кучето Бискит.
  С обич,Диди 10 години от град Варна

 42. сашо

  мили дядо коледа аз съм много послушен и бих искал да ми донесеш
  нитендо диес аи и лаптоп със интернет

 43. сашо

  забравих да ти кажа че живея в каварна и ролери искам да ми донесеш

 44. сашо

  и кола с дистастионо управление

 45. марина

  Мили Дядо Коледа, тази година не бях много послушна но искам само едно нещо телефон със тъчскрийн надявам се да не те затрудня много.Очаквам те със нетърпение. Марина град Горна Оряховица улица Мургаш 2.

 46. Dqdo Koleda iskam za nova godina edin telefon s edno dokosvane

  Zdr Dqdo Koleda as sum marusq i iskam adna uredba wtot na vsekiq mi rojden den s televizora puskame muzika

 47. Мили Дядо коледа Тази година небяг мхого послушен и искам от теб само един телефон с едно докосванел… Надявамсе че нете затровнявам.
  Очакваммте с много нетърпение. Беро

 48. Мили Дядо коледа аз искам лаптоп или раница с четири джоба черна с розови цветя моляте донеси ги

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.