10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг – Задължително четиво задигиталните експерти

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти

В тази статия ще ви запознаем с най-добрите книги за дигитален маркетинг, но няма просто да ви дадем списък, а и ще открехнем леко вратата към всяка една от тях и защо са задължителни за всеки, който е или иска да бъде истински експерт в областа. Но първо няколко думи за понятието – Дигитален маркетинг. Дигиталният маркетинг сам по себе си е доста сложна наука за промотиране и разпространение на различни брандове в онлайн пространството. Със сигурност не се свежда само до няколко реклами изпратени по мейл, в социалните мрежи или представеник като банери в различни сайтове. За успешен бизнес в онлайн света е нужна и детайлна маркетингова стратегия. За това как да изградите своята стратегия, какво са “7-те С-та” в дигиталния маркетинг и още много интересни факти можете да прочетете именно в книгите, които ще предложим на вашето внимание. Не сме ги подредили по номера, защото всяка една от тях е шедьовър. Да започваме!

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 1

Successful online marketing with 65 examples from practice by Justin Toms, Denislav Georgiev

Успешен онлайн маркетинг с 65 примера от практиката от Жюстин Томс, Денислав Георгиев

Тази книга дава директни практически насоки за всички, които биха искали или вече се занимават с интернет реклама. Предадени са различни форми и формати директно от практиката, подкрепени с множество препратки в интернет пространството. Съдържа допълнителни приложения, речник на най-важните и изполвани понятия необходими за всеки занимаващ се с дигитален маркетинг и полезни адреси. Изключително четиво за по-лесно ориентиране в света на дигиталния маркетинг, написано с огромно желание и подплатено с опит предаден ни директно от най-добрите професионалисти в България.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 2

Marketing 5.0: Technology for Humanity By Philip Kotler, Hermawan Kartajaya, Iwan Setiawan

Маркетинг 5.0: За технологиите и хората от Филип Котлър, Хермауан Картаджая, Иуан Сетиуан

Тази  книга на всепризнатия професионалист по маркетинг Филип Котлър ще бъде безценна придобивка за всички маркетолози, служители в маркетингови отдели, мениджъри и всички интересуващи се от дигитален маркетинг. В нея подробно се описват последните тенденции на пазара.  Как пазарът се променя и накъде ни води? Как най-добре маркетолозите могат да използват развитието на новите технологии за да направят бизнесите на клиентите си все по-успешни и какви тактики и подходи да бъдат използвани, са само част от засегнатите теми в това последно издание.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 3

Shoot The HiPPO: How to be a killer Digital Marketing Manager By Tom Bowden & Tom Jepson

Shoot The HiPPO: Как да бъдеш убийствен дигитален маркетинг мениджър от Том Боудън и Том Джепсън

Shoot the hippoТази книга за дигиталния маркетинг е пълен наръчник за всеки, които иска да усъвършенства своята маркетингова стратегия. Да се задържиш на пазара на дигиталния макетинг и да станеш наистина разпознаваем професионалист е трудно. Този свят се променя много бързо и сякаш има прекалено много неща и нова информация, която да може един човек да покрие. Още по-трудни стават решенията за изграждане на стратегията от факта, че те не се правят по определена таблица или формула, а ича и лично решение и усет в действията на един маркетолог. Всичко идва от вътрешното ти усещане. Понякога се налага да убеждаваш клиентите си защо си взел точно това решение и че трябва да ти се доверят.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 4

Internet advertising: Mission – possible By Justine Toms

Интернет рекламата: Мисията – възможна от Жюстин Томс

Тази книга най-добре обяснява и дава отговора на въпроса – “Има ли смисъл да се дават пари за онлайн реклама?” Благодарение на обясненията извадени директно от практиката хората, който се интересуват или които работят като дигитални маркетолози ще получат своите отговори и ще разберат защо инвестирането на пари в този тип реклама е от жизнено важно значение за всеки бизнес, било то нов или отдавна доказал се на пазара.  

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 5

Online marketing – the mission even more possible By Justine Toms, Gorica Belogusheva

Онлайн маркетинг – мисията още по-възможна от Жюстин Томс, Горица Белогушева

Дори и да сте в крак с тенденциите в дигиталния маркетинг днес, това не винаги е валидно след един месец. Как точно да се подготвите за промените и да следвате непрестанно променящия се ритъм в онлайн света? Без значение дали сте професионалист и работите в сферата на онлайн рекламата, любител сте, сега започвате малкия си бизнес или сте студент по маркетинг и ви е интересно всичко свързано с тази тема, тази книга би ви помогнала в по-доброто ориентиране в тази сфера. 

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 6

Marketing Communications: Integrating Online and Offline, Customer Engagement and Digital Technologies By PR Smith & Ze Zook

Маркетингови комуникации: Интегриране на онлайн и офлайн, ангажираност на клиентите и цифрови технологии от PR Smith & Ze Zook

Marketing comunikationВашият своеобразен наръчник по всичко свързано с онлайн маркетинга стои пред очите ви. В съвсем новото, осмо издание ще намерите пояснения за есенцията на рекламата онлайн взети както от практиката на професионалисти, така и от академичните среди. Ще видите обяснения на темите относно изкуствения интелект AI и как да го използвате в кампаниите си, какви са възможностите и рисковете на социалните мрежи, как да се възползвате максимално от настоящите собособи за изграждане на маркетинг стратегия и още многобройни съвети ви очакват на страниците на тази книга.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 7

Digital Marketing Strategy: An Integrated Approach To Online Marketing By Simon Kingsnorth

Дигитална маркетингова стратегия: Интегриран подход към онлайн маркетинга от Саймън Кингснорт

Digital strategyВ третото издание ще откриете информация, която стъпка по стъпка ще ви покаже есенцията на етапите на планиране, интеграция и измервания в света на дигиталния маркетинг. Между страниците на тази книга ще намерите и още начини техники за онлайн и офлайн интегриране, персонализиране и автоматизиране на мейли и съобщения, защита на личните данни и правила свързани с тях по най-новите изискавиня, силата на новите технологии AI плюсове и минуси и още много други насоки полезни за всички интересуващи се от света на онлайн рекламата.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 8

Brand Storytelling: Put Customers at the Heart of Your Brand Story By Miri Rodriguez

Разказване на истории за бранда ви: Поставете клиентите в сърцето на историята на вашата марка от Мири Родригес

Brand-storytellingВажна част от представянето на една марка в онлайн света е историята свързана с нея. Тази история трябва да вълнува, да привлича вниманието и да е преставена по-уникален начин. Написана от всепризнатия разказвач на истории Мири Родригес от Microsoft, това полезно ръководство надхвърля стратегията за съдържание и вместо това демонстрира как да използвате разказването на истории на марката в маркетинговия микс, за да засилите ангажираността на марката и да постигнете дългосрочен растеж. Съветите за взаимствани от практиката и работата на марки като Expedia , Coca Cola, McDonalds, Adobe и Google.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 9

Social networking tools. Marketing in the Age of Web 2.0 by Justine Toms, Kamelia Georgieva

Инструменти за социални мрежи. Маркетинг в епохата на Web 2.0 от Жюстин Томс, Камелия Георгиева

Книгата е ценен наръчник, за всеки, които иска да прекрачи смело в света на дигиталния маркетинг. Социалните мрежи са средство за комуникация и онлайн реклама. Те преди всичко са базирани на психология, която трябва да бъде разбрана, за да може успешно да бъде използвана за част от стратегията на дигиталния маркетинг. Всичко нужно за осъзнаване на тази психология, за привилните стъпки за създаване на успешна онлайн кампания и още много може да бъде намерено на страниците на тази уникална книга.

10-те най-добри книги за Дигитален маркетинг - Задължително четиво задигиталните експерти - 10

Digital Marketing Analytics: In Theory And In Practice By Kevin Hartman

Дигитален маркетингов анализ: на теория и на практика от Кевин Хартман

digital analytiksДори ако не знаете нищо за анализа на дигиталния маркетинг, анализът на дигиталния маркетинг знае много за вас. Това е фундаментален, неизбежен и постоянен крайъгълен камък на съвременния бизнес, който засяга в еднаква степен живота на професионалистите в областта на анализите и потребителите. В тази книга ще открите 5 основни раздела, в които ще се запознаете с повсеместното разпространение на анализа на данни днес, методите, които брандовете използват за изграждане на взаимоотношения с потребителите – онлайн видео, търсене, дисплейни реклами и социални медии, разбиране на създаването на цифрови данни, детайлизиране на четирите елемента на процеса на маркетингов анализ (MAP): планиране, събиране, анализиране, докладване и трансформиране на данните, събрани от анализатора, в изчерпателен, последователен и смислен доклад.

Разбира се тези книги представляват само част от необятното поле на дигиталния маркетинг, но в тях е скрита есенция и знания на най-добрите професионалисти и реформатори в света на дигиталния маркетинг. Хора отдали живота си на тази наука и споделили опита си, така че и ние да можем да станем успешни в този труден и постоянно променящ се бизнес. Приятно четене! 🙂

Ние, от ABC Design, имаме дългогодишен опит в качественото разработване на цялостни уеб решения, създаване на сайтове, менажиране на онлайн проекти и решения. Свържете се с нас за съдействие по въпроси за сигурността на Вашия уебсайт. 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.