3 мантри за ръководството в социалните медии

socialmediaИзползването на социалните медии за развитието на бизнеса може да бъде осуетено, ако очакванията ви са по-големи и желаете резултати на мига. Twitter , Google + , LinkedIn и Facebook работят за вас, ако ги обгрижвате правилно и сте търпеливи.

Затова искаме да ви предложим три основни мантри, които да имате в предвид, когато отново следва да осигурите поддръжката на социалните ви профили.
1. Няма да постигнете продажби на мига, но резултати ще има
Ако приведете вашите очаквания с реалността, ще се справяте много по-добре. Удивително е колко много хора мислят, че като регистрират бизнес профили в социалните мрежи и ще постигнат незабавни резултати. Е, вярваме, че вие няма да направите такива прибързани изводи.

В действителност очакванията за незабавни продажби в социалните медии не трябва да бъде вашата основна цел. Ако е така, ще бъдете разочаровани. Целта на медийните канали е да ви помогне да се свържете с другите онлайн (клиенти, конкуренти, партньори и т.н.). Да се утвърдите като експерт във вашата област и да изградите доверие. Съсредоточете се върху това и продажби ще има, просто не веднага.

2 . Да посветите част от времето си на социалните медии
Това не е толкова трудно, колкото звучи. Просто отделяйте за целите на бизнеса си един, два часа седмично за всички социални платформи, за да изградите доверие, да привлечете фенове и увеличите вашите последователи. Има много инструменти в социалните медии, които работят за вас, използвайте ги!
Важно е да има план за това как ще използвате социалните мрежи, график на публикациите, следене на потенциалните клиенти, добри и лоши практики на другите фирми.

3 . Да следите резултатите, които постигате ежедневно
Социалните платформи дават необходимата информация за вашите клиенти, използвайте анализите, възползвайте се от тях. Следете резултатите, до колко фенове е достигнала вашата публикация, кои постове предизвикват интереса на потребителите (картинки, видео, препратки към вашия или друг сайт и др.) Важно е да разберете какво се харесва на потребителите, за да го предоставите. Анализи има – възползвайте се от тях!

Всичко за поддръжката на бизнес профили в социалните мрежи и за онлайн репутацията на фирмата – при нас! Потърсете ни!

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.