4 грешки в социалните мрежи, които хотелите трябва да избягват

4 грешки в социалните мрежи, които хотелите трябва да избягват

Социалните медии са безценен инструмент в арсенала на един хотелски обект, тъй като улесняват незабавната обратна връзка от настоящи гости, както и с потенциалните такива. И все пак една немалка част от хотелиерите вярват, че социалните мрежи не са ефективен инструмент за комуникация. Причината за това са липсата на стратегия за комуникация в социалните мрежи, както и най-честите грешки, които биват допускани. Кои са те – ще разберем сега.

Грешка #1: Да не сте активни

Най-бързият начин да се провалим в нещо е, ако изобщо не опитаме. Грешно е да смятаме, че социалните медии, че социалните медии са само за тийнейджъри и разбиращи от технологии. Социалните медии проникнаха във всички сфери на нашето общество и са незименна част от ежедневието. Ако си поставите за цел да създадете ефективна стратегия за социални медии и да сте последователни в изпълненитето й, е само въпрос на време да пожънете отличните резултати.

Грешка #2: Да не отговаряте

Мислете за социалните мрежи повече като за инструмент за изграждане на взаимоотношения, отколкото като платформа за директни продажби. Това означава да следите социалните профили за коментари, въпроси и съобщения както в публикациите, така и на лични съобщения.

Отговорете възможно най-бързо, винаги в рамките на 24 часа и възможно най-детайлно. Ако е необходимо, уведомете потребителя къде може да отиде, за да намери повече информация или да разреши проблем с помощта на Вашия екип за връзка с клиенти. Не пренебрегвайте или изтривайте отрицателни коментари и отзиви, а се опитвайте да използвате всеки вид обратна връзка за усъвършенстване на обслужването, както и за да покажете, че можете да намерите решение за всеки проблем.

Грешка #3: Да не използвате достатъчно визуални стимули

Професионалната фотография както и качествено направените видеа са ценна част от съдържанието за социалните мрежи особено когато става въпрос за Instagram или Pinterest. Като цяло в туристическата индустрия качествените визуализации продават най-добре, затова е повече от необходимо да се постараете да го предоставите на последователите Ви в социалните мрежи.

Грешка #4: Да говорите прекалено много само за бранда

Бихте ли общували с някой, когото обича да говори само за себе си през цялото време? Защо хората биха искали да Ви следват в социалните медии, ако вие говорите само за себе си – вашите новини, вашите събития, вашите стаи, вашите услуги и т.н. без никакъв елемент на персонализация в комуникацията. Това може да досади бързо. За да успеете в социалните медии, трябва да влезете в диалог с аудиторията си и да покажете, че тя е най-важна, като говорите и за неща, които вълнуват последователите Ви.

И докато сме на темата за аудиторията, основополагащо в стратегията Ви трябва да е разбирането за това каква е целева Ви аудитория. Това е от решаващо значение за успеха Ви. Можете да направите това като създадете buyer персони на гостите Ви и да установите какво съдържание харесват и какви са предпочитанията им за пътуване.

Успехът в социалните мрежи е въпрос на планиране и последователност. Ние, екипът на ABC Design, сме на линия да асистираме за всичко нужно около Вашата стратегията за успех социалните мрежи. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.