7 начина да получите добри резултати от вашата фейсбук страница

facebookВашите клиенти се намират във Фейсбук, за това и вие бъдете там с тях. Или вече сте?
Комуникирайте с тях, ангажирайте ги, превърнете потенциални клиенти в свои настоящи.
А целта: поддържайте своя имидж, име и “лице” във Facebook по професионален начин.

Представяме ви 7 съвета, с които ще подобрите своите резултати на Фейсбук страница си.

 

1. Променете URL адреса на страницата

Адресът на страницата се състои от много букви и цифри. Променете това от “Редактиране” – “Обновяване на информацията” – “Адрес на страницата”. Съкратен URL адрес се вгражда по-лесно във визитни картички и документи. А и по-лесно се запомня.

2. Снимка на корицата

Погрижете се за снимката на корицата. Тя е вашето “лице” пред настоящите и потенциални клиенти и е първото нещо, което виждат в страницата. Размерът на корицата трябва да бъде 851х315, като чрез Photoshop можете да вградите кратък текст, послание, мото или логото на компанията ви. Винаги добавяйте и линк, който да води към фирмения ви сайт.

3. Приложения

Добавете приложения, събития и важна информация за фирмата ви. Популяризирайте страницата и привличайте внимание с интересни приложения. Раздавайте награди и бъдете щедри в изображенията и наградите 🙂 Бъдете интерактивни и не само! Общувайте с всички онлайн инструменти – те работят за вас!

4. Публикувайте редовно

След като страницата е създадена – вдъхнете й живот. Публикувайте редовно ваши продукти, услуги, съвети, интересни и забавни неща. Не бъдете еднотипни и не заливайте новинарския поток с ненужна и натрапчива информация. Разберете какво харесват феновете ви и обвържете постовете си с техните желания. Facebook ви предоставят много възможности за проследяването на потребителската активност.

Използвайте своя смартфон, за да бъдете винаги на линия и на крачка от своите клиенти!

5. Планирайте

Когато нямате възможност да бъдете онлайн, а не искате да оставате “OFF” за потребителите си използвайте опцията за планиране на постове. Така вечер или през уикенда ще настроите публикациите си за периода, в който ще отсъствате. А страничката няма да се “чувства” необгрижена

Как се планира? – Качете вашия статус или картинка и кликнете на часовника в долния ляв ъгъл, въведете желаната дата и час на публикуване. Преглед на постовете с отложено пускане можете да видите от “Редактиране” – “Използване на регистър на дейността”.

Но не забравяйте, че дори и да настроите вашите публикации трябва да следите активностите по тях и да коментирате и отговаряте на зададени от читателите въпроси. Знаем, че ако публикувате вярното съдържание със сигурност ще имате такива 🙂

6. Използвайте хаштагове

Използвайте тагове и хаштагове за публикациите си.

За повече информация прочетете тук:

7. Ако имате бюджет – рекламирайте!

Когато имате важно съобщение до потребителите си, оферта, провеждате игра или планирате голямо събитие, подкрепете постовете си с таргетирана платена реклама. Не е задължително бюджетът да е много. Важно е да знаете, че това, което сте публикували ще бъде забелязано от потребителите, които ще ви се обадят или пишат за съвместна работа.

 

Ако имате нужда от още ценни съвети не само за вашата Facebook страница, но и за уеб сайта ви или плануваната онлайн кампания, ние сме на среща.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.