7 съвета за успешен видео маркетинг

videoНесъмнено видеото е един от най-въздействащите начини за комуникация. То ви приближава повече до вашите лоялни и потенциални клиенти. Чрез звук и картина вашето представяне ще бъде много по-въздействащо за потребителите.

Представяме ви няколко съвета за  видео материал, като съдържание, послание и целева аудитория. Как да получите популярност към по-голяма публика и да предизвиката интереса им.

 

1. Създайте завладяващо видео

Преди да създадете видео помислете за това до кои онлайн общности искате да достигне то и съответно помислете за целево съдържание и посланеие.

 

2. Качете видеото в YouTube

YouTube е втората по големина търсачка в света. Повече от 1 милиард уникални потребители посещават YouTube всеки месец и над 6 милиарда часа видео се гледат на всеки 30 дни.

 

3. Оптимизирайте съдържанието

След като сте завършили видеото, изберете ключови думи, по които искате то да се класира високо. Тъй като Google притежава YouTube, гигантската търсачка дава много власт на видеоклипове в YouTube, в своите органични резултати от търсене.

Включете най-важната ключова дума в заглавието, съдържанието и таговете.

 

4. Призив към действие

Добавете към видеото линк към вашия сайт, телефонен номер, както и логото на вашата фирма. Когато направите тези редакции по ненатрапчив начин вие ще привличате трафик към сайта си. Друга добра идея е в заключителния екран на видеоклипа да създадете „Call to action“, което ще е последното нещо, което ще остане в паметта на зрителите и ще повод да посетят вашия сайт.

 

5. Добавете рекламна кампания

Ако разполагате с бюджет може да пуснете рекламна кампания в YouTube чрез вашата Google AdWords сметка.

 

6. Споделете го!

Споделете вашето видео в множество блогове и социални медийни канали.

Колкото по-често се споделя видеото, толкова по-добра видимост ще получи.  Подобно на изграждане на връзка, ако вашето видео се качва на множество сайтове, търсачките ще забележат това съдържание, което може да подобри класирането в търсачките. Kолкото повече хора видят видеото, ще се подсили вирусния ефект.

 

7. Повече взаимодействие, по-добре

Колкото повече харесвания и коментари получите на видеото, толкова по-добре и ще видите високия скок в резултатите от търсенето.

 

 Пример за видео със съдържание ТУК.

А ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – ние сме насреща!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.